От х:

Днес в x:

17 °C

Политическа атака срещу Хасан Азис броени дни преди определянето на кандидат кмет от ДПС

  Политическа атака предприеха противници на градоначалника инж. Хасан Азис броени дни, преди ЦОБ на ДПС да се произнесе окончателно за кандидатурата на кмет на Кърджали. Докато Хасан Азис с областното партийно ръководство внасяше документите на партията в Общинската избирателна комисия жител на село Сипей протестира пред редакцията на вестник „Нов живот“. Исмаил Ахмед Мехмед развяваше български трибагреници и бе облякъл тениска с надписи: „20 г. стигат лъжи на Хасан Азис и ДПС“ и „Да спасим Кърджали от ПП ДПС“.

  Пред журналисти той сподели, че протестира срещу ДПС и лично срещу градоначалника инж. Хасан Азис, който от пет години го лъжел, че общината ще отпусне пари за ремонта на повредената му от свлачище къща в селото. Исмаил Ахмед Мехмед посочи, че е с инвалидност от 100%. Получил е помощ от 2000 лева, но тя не стигнала за да отремонтира дома си в Сипей. Единият му син го прибрал в неговия апаратамент в Кърджали. В момента обаче той не може да се ожени, защото живеят на площ от 60 кв. м. Не бил виждал другия си син от три години.

  През ден съм на хемодиализа. Чистя джамията за 200 лева, за да имам за прехрана, подчерта протестиращия. Той обвини градоначалника, че 5 години го лъже, че ще му помогне.  В Хитрино, Бисер и Казанлък отпуснаха пари за пострадалите, а тук не. Искам средства, колкото да ремонтирам за живеене две стаи, подчерта Исмаил Мехмед.

  Протестиращият не сподели кой го е подтикнал да излезе на политически протест  точно в деня когато ДПС прави регистрацията си за местния вот в Кърджали и областта.

  От Пресслужбата на Общинска администрация веднага разпространиха информация, която цитираме дословно: 64-годишният Исмаил Ахмед, чиято къща бе сред засегнатите от свлачището в с. Сипей е ангажиран от една политическа партия за предизборна атака срещу кмета на общината инж. Хасан Азис и ДПС.

  От всички потърпевши от свлачището община Кърджали е помогнала най-много на Исмаил Ахмед, заради заболяването му. То, обаче, явно не му пречи да обикаля по улиците на Кърджали  с предизборни материали.

  Непосредствено след активизиране на свлачищетов с. Сипей  потърпевшите са подпомогнати с парични средства от община Кърджали. С решение №54/26. 02. 2015г. ОбС-Кърджали отпуска на 9 лица от Сипей парични помощи по хиляда и 2 хиляди лв. , само на Исмаил Ахмед е отпусната сума от 3 хил. лв.

  С решение №195/15. 07. 2019г. са отпуснати 2240лв. само на Исмаил Ахмед, за да възстанови частично къщата си. Община Кърджали е помогнала на въпросния господин с безплатен проект за възстановяване на къщата му, за което са нужни 20 хил. лв. Поет е и ангажимент да му се помогне  с тухли. Това, което, обаче, той иска е общината да поеме изцяло ремонта и да му построи изцяло къщата. Няма законово основание общината да изразходва публични средства за частни лица.

  През март 2015г. Исмаил Ахмед е настанен в центъра на града в къща на ул. П. К. Яворов“. Ползва близо 80 кв. м. площ за 55 лв. месечен наем. Преди да се настани  общината е направила ремонт на жилището, за да помогне на Исмаил, който е на хемодиализа. В жилището се водят и двамата му синове.

  През април 2018г. той напуска къщата по собствено желание. Иска нова къща, показана му е такава в кв. Прилепци, но не харесва и нея. Настоява общината да му построи къща в с. Сипей.

  През ноември 2018 г. входира писмо в общината, в което пише „Моля да възнаградите моето семейство с жилище за спокоен живот“.

  Според информация, с която разполагаме единият от синовете му има свое жилище на бул. „България“ и е на държавна работа.

  Двама от потърпевшите в с. Сипей продължават да обитават общински жилища от резервния фонд, един си е закупил парцел в Сипей и си е построил къща.

  През изминалите 5 години всекидневно на Исмаил Ахмед  и съпругата му е осигурявана  безплатна храна  по услугата Обществена трапезария.

  Няма да споменаваме за подпомагането му  с лични средства от ръководни фактори в местната власт.

  От Преслужбата на Общинска администрация добавиха по-късно, че единият от синовете на Исмаил Мехмед работи като митничар.

  Кърджали бг вести

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 09.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден ще бъде сравнително добър, но в случай че съумеете да не изразходвате енергията си за незначителни неща. Възможно е да чуете новина, която ще ви накара да се почувствате добре. Вечерта се заемете с нещо, което ще ви раздвижи.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  През по-голямата част от деня ще се занимавате със съществени неща, такива, с които да подобрите живота си. Деловите ви начинания ще продължат да ви държат в кондиция, отговорни и пробудени за всичко, от което бихте могли да спечелите. Подписаните споразумения ще ви осигурят добри печалби за в бъдеще.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  По делови въпроси ще търсите контакти с хора, чиято сфера на интереси съвпада с вашата. Ще срещнете разбиране сред близките си, за голяма част от доходите в семейството заслугата е ваша. С логичните си анализи ще привлечете вниманието на важен за вас човек. Последващото развитие на събитията ще бъде във ваша полза.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате планове, които ще подтикнат към конкретни действия. При някои от вас те ще са насочени в професионалната сфера, други ще търсят подходящи партньори или нова работа. Във всички случаи няма да ви бъде непосилно трудно, подготвени сте за по-сложни ситуации. Най-важно е да запазите присъствие на духа и в спокойна обстановка да вземате решенията си.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате планове за разширяване на дейността си, но е по-добре да ги оставите за по-късен етап. Бъдете търпеливи, ще дойде и вашето време. Концентрирайте се върху друго, също интересно занимание. Подготвени сте и бихте могли да се разгърнете пълноценно на това ви поприще. Материални придобивки.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Деловите срещи ще преминат успешно и ще можете да защитите в голяма степен интересите си. Заложете на уменията си да убеждавате и тактично насочвайте разговора в изгодната за вас посока. Ще напредвате, стига да не се колебаете дълго. Предстоящо пътуване, преместване или друго организирано мероприятие ще ви ангажира с организацията по него.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отх-върляте задачите си. Финансовите ви възможности ще по-раснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не прекалявайте в старанието си да обяснявате на околните личните си проблеми. Каквито и да са те, всеки има нужда от малко спокойствие. Още повече, че повечето от вашите са въображаеми, затова не се учудвайте, ако не ви разбират. Можете да си бъдете взаимно полезни с човек, който е близък до вас, но с активни действия.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Делови разговори и нова информация по развитието на конкретни проекти ще повишат интереса ви към тях. Занимаващите се с бизнес ще постигнат споразумение, с което ще ускорят финансова сделка или придвижат напред друга договореност. Дайте подкрепата си за някой, чиито проблем е от областта, в която сте силни.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите сили и ще се измъкнете от една ситуация, като направите правилния избор. Отдайте заслуженото и на хората, които ви подкрепят и насърчават. Ако желаете да запазите вниманието на човека до себе си му покажете, че го уважавате и цените. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Гледайте на промените, като на добра възможност да се справите със затрудненията си. Правете го за доброто на всички онези, които обичате. С позитивното си присъствие ще подобрите климата в семейството. Не обвързаните ще постигнат съгласие с партньора си и ще направят сериозна крачка към общото си бъдеще.
  09 юли 2020
  Последни новини