От х:

Днес в x:

Анкета 2: Търсим вашата визия за новия кмет на Асеновград

Разбити улици, преливащи контейнери за смет, глутници улични кучета, спрели неправилно коли по тротоари и пешеходни пътеки. Това са само част от ежедневните недоволства на много от асеновградчани. Предимно те биват изявявани в социалната мрежа, но има и такива, които не губят време за „безмислени разправии“, а запретват ръкави и почистват, садят цветя или облагодоряват междублоковите си пространства по своя лична инициатива. Нито едните, нито другите обаче отричат, че отговорността на градската управа би следвало да бъде по-голяма, че местната администрация не изпълнява задълженията, вменени ѝ по закон, че правилата и наредбите не се спазват, че „нещата са оставени на самотек“. Изразът „Кметът е виновен!“ вероятно е най-често срещаният в асеновградските фейсбук групи. Емоционалните оттенъци и нюанси варират от подчертаване с Caps Lock на всяка от буквите + три (поне) възклицателни знака до явна самоирония по отношение на „станимашкия манталитет“.

Ето защо решихме в няколко поредни анкети да ви питаме за вашето мнение – каква е визията ви за бъдещия управник на града, какви личностни качества трябва да притежава той, какви са очакванията ви към него за разрешаването на най-невралгичните проблеми в Асеновград и какви са изискванияви за взаимодействието му с Общинския съвет.

Във всяка от анкетите, освен подадените отговори, които са базирани на обобщения от работата ни през годините, включваме и мнения на граждани, които сме получавали.

В коментарите също може да изкажете допълнително мнение по темата на анкетата.

Във втората ни анкета ви питаме: Кои са най-наболелите проблеми на Асеновград, които очаквате бъдещият кмет да реши приоритетно?

Тук можете да видите резултатите от първата анкета, в която ви питахме "Какви качества трябва да притежава бъдещият кмет на Асеновград?"

Анкетата е инициатива на медията и не е поръчана или платена от външни организации.

Анкетата не претендира да е представителна.

Източник: asenovgrad.net

Кои са най-наболелите проблеми на Асеновград, които очаквате бъдещият кмет да реши приоритетно?

ВиК- проблемите и непрекъснатите аварии

Проблемът с бездомните кучета

Да обърне внимание на крайните квартали, не само на централната градска част

Асеновград да стане по-чист, по-цветен и с подържани зелени площи и пространства

Осигуряване на нови по-високо платени работни места с привличане на нови инвестиции

Решаване на проблема с големия брой паркирали автомобили по улиците и тротоарите

Представяне на политика за устойчиво развитие в сферата на културата и спорта

Виждате ли кандидат, който може да реши някои от тези проблеми?

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини