От х:

Днес в x:

19 °C

Празнична торта, концерт на Васил Найденов и фойерверки за Деня на Хасково

От столетия дните около Рождество Богородично - 8 септември, са празнични за града. От 1993 година с решение на Общинския съвет 8 септември е обявен за Ден на Хасково.

Днес програмата на община Хасково вкючва разнообразни събития. Началото на четсването бе поставено с тържествена литургия по случай Рождество Богородично. Оргнизирани са турнири по спортен бридж, по гимнаситика, тенис за любители, хандбал. На площад „Свобода” децата ще могат да получат книжка срещу предаване на стара хартия. Деца от школа „Колорит“ към читалище „Заря“ ще демонстрират занаята „Грънчарство“. От 12 часа днес в театър “Иван Димов“ ще се проведе церемония “Почетен гражданин на Хасково”, с участието на „Тримата тенори“. В 17 часа предвиден детски спектакъл и празнична торта за децата на Хасково.

Васил Найденов и квартет „Интро" ще пеят за жителите на Хасково на празника на града. Концертът е на площадка „Спартак“

Програмата за Деня на Хасково ще завърши с празнични фойерверки. 

Ето цялата програма на община Хасково:

 8 септември 2019 г. /неделя/

 08.30 ц. “Св. Богородица”     

Тържествена литургия по случай Рождество Богородично

 09.00   пл. „Общински“          

Тържествен ритуал по издигане на Националното знаме

 09.30   ул. „П. Евтимий“ № 2

XXXIX Национален турнир по спортен бридж „Хасково 2019“ за купата на община Хасково 

 10.00   спортна зала „Юнак“  

Първи турнир за най – малките гимнастички на възраст 5 – 7 год.

 10.00   пл. „Свобода“             

„Стара хартия за нова книга“ с Книжен център „Гринуич“ и „ЕКОПАК България“. Участват детски формации и спортни клубове от град Хасково

 10.30   тенис кортове „Юнак“

Тенис турнир „Купа Хасково“ за любители

 10.30   пред ХГ „Форум“                 

Демонстрация на занаята „Грънчарство“, с участието на децата от школа „Колорит“ към ОНЧ „Заря“

 11.00   спортна зала „Спартак“        

Международен турнир по хандбал за купа „Вълчо Даскалов“ – юноши и девойки младша възраст до 14 години               

 11.30   пред Театър „Иван Димов“    

Концерт на Духов оркестър към община Хасково                

 12.00 Театър “Иван Димов“  

Церемония “Почетен гражданин на Хасково”, с участието на „Тримата тенори“

 17.00  пл. „Свобода“                        

„Зъбчо в света на усмивките“ – детски спектакъл и празнична торта за децата на Хасково

 19.00  КСК „Спартак“            

Концерт на Фолклорните танцови ансамбли:  „Китна Тракия“, „Южняци“, „Хасково“ и „Златна Тракия“. Участва гайдарска школа към ОП „Младежки център“ - Хасково

 20.00   КСК „Спартак“           

Концерт на Квартет „Интро“                     

 21.00   КСК „Спартак“           

Концерт на Васил Найденов с бенд          

 22.30 КСК “Спартак”             

Празнични фойерверки 

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ха
  Хасковска жителка
  11 -1
  11:31, 8 сеп 2019
  Гвоздеят на програмата на малка богородица 8 септември е да оставят някои квартали на града без вода!
  В северните квартали водата е спряна още от 9 часа сутринта! Сигурно тия от ВиК си мислят че всички са по площади и другите организирани мероприятия и вода съответно не им трябва. Каунска му работа!!!

Хороскоп за 15.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
В работата си срещнете разбиране и с общи усилия ще приключите задачите си днес. Някои от вас ще получат очакваните финансови средства, с които ще започнат своя нов бизнес. Активността ви по отношение на предстоящо събитие ще е голяма и така си осигурявате безпрепятственото му осъществяване.
15.10.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден ще е особено успешен за онези от вас, които се занимават с търговска или някакъв вид посредническа дейност. Успявате да реализирате свой проект, който дълго време е чакал удобен случай. Очаква ви скорошна стабилизация във финансов план, която ще ви даде възможност да си отдъхнете. Зарадвайте свой близък с нещо, за което знаете че ще му хареса.
15.10.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не бъдете нетърпеливи. Възможна е ситуация, провокирана от невъзможността ви да влезете в тон с околните. Изяснете пред себе си причините за подобно настроение. Ако ви измъчват парични проблеми, много скоро ще се зарадвате на неочаквани приходи. В любовта обаче ще ви се наложи да се разделите с обзелата ви апатия.
15.10.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Този ден ви предлага различни изненади в професионален и личен план. Заети сте с твърде много неща наведнъж, което в определен момент може да се окаже доста изтощително. Преценете на което можете да се посветите в момента и не се колебайте да отложите останалите си ангажименти. Сърдечният ви партньор ще ви разбере и подкрепи решението ви.
15.10.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате добри професионални шансове днес, които обаче ще трябва да използвате докрай и без колебание. За предпочитане е да действате самостоятелно, тъй като това ви гарантира по-бърз напредък и независимост. Бихте могли да имате проблеми само когато ви се наложи да взимате важни решения, но бъдете сигурни че близките ви няма да ви лишат от съветите си в такъв момент.
15.10.2019

Хороскоп за Дева

Дева
При част от вас днес се наблюдава временен застой в професионалното развитие, но това съвсем не бива да ви притеснява. Имате възможност добре да обмислите позициите си и да намерите своите бъдещи шансове за реализация. Ваш близък се заема с нещо, което е твърде неподходящо за него, вие можете да се произнесете деликатно по този въпрос.
15.10.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Имате много добри шансове през този ден, но е желателно да не допускате емоциите да ви пречат при взимането на решения. Действайте трезво и имайте предвид мнението на околните, което при всички случаи ще ви е от полза. Увереността е ваша силна черта и тя ви извежда с крачка напред пред останалите. Превърнете това в основното си предимство днес.
15.10.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С хубави мисли ще посрещнете утрото и ще се радвате на живота си. Все повече осъзнавате колко щастливи хора сте, щом имате възможността да се занимавате с нещата, които ви доставят удоволствие и до себе си имате своите близки. Благородното ви отношение към някого ще му помогне.
15.10.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Можете да получите много добро предложение в личен или професионален план стига да проявите необходимата гъвкавост да направите компромис. Ще имате и достатъчно време за почивка и забавления, просто не пренебрегвайте непосредствените си ангажименти. Многообещаващ флирт вечерта ще ви донесе нужното ви разнообразие и ще отвлече мислите ви в много приятна насока.
15.10.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Обстановката около вас е благоприятна и някои съмнения, които сте имали до сега ще отпаднат сами. Желанието ви да успеете в дадено начинание е силно и в известна степен обременяващо. Изяснете за себе си приоритетите, които сте си поставяли и не робувайте на прекаления си максимализъм.
15.10.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
По-малко говорете и повече слушайте какво се говори. С такова поведение е сигурно, че ще избегнете грешките и ще привлечете интереса към себе си. По отношение очакванията към вас се отнесете спокойно и направете необходимото, за да не разочаровате онези, които ви вярват.
15.10.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Успешен ден, особено за бизнеса. Задължително изпипвайте всички детайли при сключване на договори и сделки, за да спечелите. При общуването с околните бъдете по-търпеливи, за да не попаднете в конфликтна ситуация. Получавате средствата, от които отдавна имате нужда. Разбирателство и спокойствие у дома.
15.10.2019
Последни новини