От х:

Днес в x:

Масови протести в страната срещу Стратегията за детето

Хиляди хора в цяла България се събраха на протест срещу вероятните промени на 27 закона, засягащи социалното законодателство за децата. В София стотици блокираха движението по бул. „Цар Освободител“.

В Бургас млади семейства с деца протестираха против Стратегията за детето, която според тях „управляващите прокарват чрез изменения в наредби и нормативни актове“.

„Спрете социалното отвличане на децата“, “Не на джендър обучението“, „Спрете геноцида върху семейството“ бяха част от призивите на издигнатите от тях плакати. Управлявящите казаха, че стратегията за детето е спряна, но в същото време гласуваха изменения в 29 нормативни акта, които са пряко свързани с нея“, каза Бисер Русенов от Организацията за закрила на българските граждани, която е инициатор на протеста.

Многоброен протест се събра и в центъра на Варна. Според организаторите са присъствали поне 500 души. Протестиращите събират подписи за сезиране на Конституционния съд и отмяна на промените, които прокарват т.нар. норвежка идеология „Барневерн“, според която нормалните семейства и приемните са с еднакви права, а деца се отнемат от родителите и по анонимни сигнали на съседи.

Източник: trud.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ва
    Василев
    2 0
    15:47, 8 сеп 2019
    Първо ни направиха бедни,а след това и прости.Погледнете какви поколения излизат,неподготвени за живота.Образованието го направиха така,че да излизат слабограмотни,без професия и т.н.Една шепа хайка управлява и забогатява за наша сметка.Затова що е кадърно бяга навън.Тук останаха пенсионери,такива пред пенсия,роми,****** и турци- нищо против етноса.
  • 2
    Ва
    Василев
    1 0
    15:51, 8 сеп 2019
    ***** и българомохамеданин е едно и също.Какво има обидно за хората самоопределящи се като ****** или българомохамедани.Така,че защо слагате точки......

Още новини

Последни новини