От х:

Днес в x:

5-годишният Игор Делчев с отлично представяне и бронз на шахматния турнир в Хасково

Изображение 1 от 3

    Един от най-малките участници, които се включиха днес в шахматната надпревара- част от спортния календар за празниците на Хасково, се превърна в сензацията на деня. Игор Делчев, който е все още в детската градина успя да бие доста по-големи от него шахматисти и завоюва третото място на турнира. Той беше и най-малкия състезател. Десетина деца се включиха, като най-големите бяха 12-годишните.

    Повечето от участниците в Детския шахматен празник бяха от местния клуб „Марса-Хасково“. Състезател на детската шахматна школа на ЦСК, който е в Хасково за лятната ваканция също стана част от надпреварата.

    „Получиха се добри разигравания и съм много доволен от децата. Игор игра много силно и смятам, че има добро бъдеще занапред в играта. Малките получиха възможност да играят с по-големи състезатели, а в шах ата, ако искаш да се развиваш правило е да играеш с по-силни от теб.“, коментира треньорът на „Марса-Хасково“ Владимир Вълков.

    Втора в състезанието се класира Петя Ангелова, която е в трети клас на училище“Св. Климент Охридски“.

    Първи в надпреварата е Александър Бакърджиев. Шестокласникът от училище „Христо Смирненски“ дойде повече за подкрепа на сестра си, която също изигра няколко партии, но и се включи в играта. Той взе и купата на турнира. Всички състезатели получиха от организатора-община Хасково за спомен малки формати шах.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини