От х:

Днес в x:

Над 200 камери ще дебнат за каране с превишена скорост от днес

Засилени мерки за сигурност ще има по всички по-големи пътища у нас днес заради очаквания засилен трафик. Стотици хиляди тръгват днес на път за предстоящите 3 почивни дни.

Близо 150 мобилни, 25 стационарни и 30 камери тип тринога ще дебнат за каране с превишена скорост.

От Гранична полиция са осигурили повече екипи, за да не се образуват големи тапи. Миналата година глобените шофьори около 6 септември са били над 15 000.

Заради ремонти на пътя сега са възможни задръствания по автомагистрала "Хемус".

Най-интензивен трафик се очаква по граничните пунктове със Сърбия, Гърция и Румъния.

Тези, които възнамеряват да пътуват със своите деца в отсъствието на единия от родителите, задължително трябва да бъдат снабдени с родителско съгласие от отсъстващия родител, напомнят от Гранична полиция.

Полицаите ще следят и за мотористи, тъй като масово карат без книжки. 

АПИ призова шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

Рисковото и емоционално шофиране не гарантира пократко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата. 

От 14 ч. утре до 10 ч. в неделя в участъка от автомагистрала "Струма" край Дупница ще има две ленти в посока Кулата и една за София.

Днес и на 8 септември в пиковите часове се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите. 

Днес, последният работен ден преди трите почивни дни около Деня на Съединението от 16.00 до 20.00 часа ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.

Съвместната заповед за спиране на движението на камионите над 12 тона е на АПИ, ГД "Национална полиция" и ИА "Автомобилна администрация".

Тя предвижда ограничаване на движението по следните участъци от републиканската мрежа: - автомагистралите; - път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София; - път I-1 - от Благоевград до ГКПП "Кулата"; - път I-4 п. в. "Коритна" - Велико Търново - Шумен; - път I-5 Русе - Велико Търново; - път I-8 ГКПП "Калотина" - София; - път I-9 Варна - Бургас; - път II-18 Околовръстен път на град София; - път II-99 Бургас - Царево.

Тежкотоварните превозни средства ще бъдат спрени и в последния почивен ден 8 септември (неделя) от 14 ч. до 20 ч. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR). 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини