От х:

Днес в x:

В Харманли изграждат съоръжение за компостиране на биоотпадъци за над 3 млн. лева

Изображение 1 от 6

    До 1 година Харманли ще има съоръжение за компостиране на биоразградими и зелени отпадъци. Стартът на изграждането му бе даден днес с церемония Първа копка, съобщиха от областна администрация.

    Съоръжението се изгражда по проект „Изграждане на общинско съоръжение за компостиране на разделно събрани биоразградими и зелени отпадъци в община Харманли“ по оперативна “Околна среда 2014-2020“, приоритет на ос „Отпадъци“.

    „Този проект показва ангажираността на община Харманли за опазване на околната среда. Това е една изключително оправдана и необходима инвестиция не само за Харманли, но и за цялата област. Адмирирам политиката Ви за чиста околна среда и въвеждане на модерни методи за управление на отпадъците“. С тези думи Станислав Дечев поздрави кмета Мария Киркова за старта на проекта.

    Общата стойност на проекта е 3 246 963 лева, от които над 2 млн. лева са средствата от Европейски фонд за регионално развитие, националното съфинансиране е близо 367 хил. лева, а собственият принос на община Харманли е почти 275 хил. лева.

    Срокът на изпълнение е 24 месеца.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини