От х:

Днес в x:

Лекоатлети ще бягат от Димитровград до Хасково в събота

Изображение 1 от 2

    И тази година ще се проведе традиционният крос Димитровград – Хасково, като лекоатлети ще пробягат 15-километровата отсечка за 34-та година от организирането на крос Димитровград – Хасково „Ванко Дяков“.

    Стартът на надпреварата ще бъде даден на 7-ми септември, събота сутринта в Димитровград, от площада пред бившето кино "Химик". Краят на тресето е в Хасково до площад „Свобода“.

    В лекоатлетическото състезание миналата година се включиха 20-тина души, а кросът бе като протест срещу безхаберието на институциите, които не успяха да осигурят легитимност на традиционния маратон. От община Хасково са завили, че от АПИ не са издали разрешение за кроса, от пътната агенция пък възразили, според лекоатлетите, че документите за това са били подадени късно и администрацията не е имала време за реакция.

    С днешна дата димитровградският кмет е подписал заповед за реорганизацията на движението по улиците на трасето на територията на димитровградска община за осигуряване на нормалното протичане на традиционния крос, посветен на Ванко Дяков.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ну
      нукем
      1 0
      21:49, 4 сеп 2019
      Къде става записването.
    Последни новини