От х:

Днес в x:

Полицията включва всички технически средства за контрол на пътя към Маказа за празниците

Областната дирекция на МВР-Кърджали ще включи всички технически средства, с които разполага за контрол на трафика по главния път за ГКПП „Маказа-Нимфея” по време на празниците. В това число са радари, камери, дрегери за алкохол и дрога. Областната дирекция ще настоява в бъдеще пред Министерството на вътрешните работи  и за придобиване на стационарни камери, които да бъдат поставени на най-невралгичните точки по трасето към Гърция. Това заяви пред журналисти директорът на областната дирекция старши комисар Атанас Илков. Илков е категоричен, че техническите средства имат най-голям възпиращ ефект за нарушителите. Статистиката сочи,че най-висок е процента за недисциплинираните водачи ,които превишават разрешената скорост на пътя. За да няма „падане” на актове и фишове пред съда служителите на реда ще преминат специално обучение, за да не допускат грешки в оформяне на документи и да се избегнат излишните адвокатски хонорари, каза още старши комисар Атанас Илков. Той е категоричен, че само бързото правораздаване дава нужния възпиращ ефект.

   Областната дирекция на МВР ще мобилизира всичкия си членски състав за наблюдение и действие в невралгичните точки. Ще бъдат пренасочени служители от по-малко натоварени общини на областта.Привлечени са и жандармеристи.

  Старши комисар Илков призова жителите на областта, които смятат да отсъстват по празниците, да проверят и да не оставят отворени прозорци и врати. Да предупредят съседи и близки,да наблюдават жилищата им. Да не оставят в тях пари и ценни предмети.

За да се избегнат пожари, старши комисар Илков препоръча на пътуващите ,да проверят за незагасени електроуреди и газови системи в домовете си.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини