От х:

Днес в x:

Парите на данъкоплатците се харчат еднолично за партийни цели, атакува Нинова

Започва един интересен, наситен с политически събития сезон. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация за новата сесия.

Икономика, социална политика, върховенство на закона, фискална политика и местно самоуправление са приоритетите на БСП.

От Столетницата искат роля на държавата в икономиката, за да се помогне на малките семейни фирми и на малкия бизнес. БСП настоява за роля на държавата в икономиката чрез данъчни стимули, да се помогне на малките и средни предприятия. Все по-малко чуваме да се говори за производство, притеснена е Нинова. 

Задава се икономическа криза, а нашата икономика не е подготвена. За да се преодолее, е нужно стимулиране на потреблението. Затова трябва да се увеличат доходите на хората, според левите.

Социалистите искат преизчисляване на пенсиите, помощи за отглеждане на деца. Държавата трябвало да създаде такива правила, че съдебната власт да функционира нормално.

БСП внася предложение за контрол върху актовете на главния прокурор. Корнелия Нинова предлага нов разговор за избора на шеф на Антикорупционната комисия. 

Тя настоява бързо да се гледа проекта на червените за отказване на бързото производство. Парите на данъкоплатците се харчат еднолично за партийни цели, атакува социалистката.

Левите ще атакуват тези актове на Министерския съвет (МС) в Конституционния съд (КС).

Джипът, държавният бюджет в багажника и раздаването на държавните пари за партийни цели трябвало да спрат, по мнението й. С това тя визира обиколките в страната на премиера Бойко Борисов.

Част от местния данък трябва да остане в общините, смята още лидерът на червените. Социалистите имат идеи и за развитие на общинските болници.

Червените не се заяждали с властта. Става въпрос за принципи, поясни Корнелия Нинова. Парламентарна република ли сме или еднолично премиерска, запита тя.

Кой е решил, че Шенген не ни е приоритет, недоумява лидерът на БСП. Защо сме се отказали от този приоритет, пита социалистката и отговори: "Защото не ни искат".

Нашата политика е насочена към това да върнем държавата, там където й е мястото, каза Нинова. Всички казват, ще няма държава и в този глас на бизнеса и народа политиците трябвало да се вслушат.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ка
    Каканашева
    0 0
    14:07, 4 сеп 2019
    Гербаджиите казват --Бойко е новият Крали Марко БСП казват Бойко е новият Бай Ганю

Още новини

Последни новини