От х:

Днес в x:

Стартира новия политически сезон, Караянчева с призив за добър тон

Стартира новият политически сезон. Началото бе дадено от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, която удари звънеца. Сесията бе открита с химна на България и на Европейския съюз и със ставане на крака от страна на депутати и гости в пленарната зала. Тук е и президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Веднага след откриването на новата сесия президентът Румен Радев, който ще направи обръщение към народа.

По традиция парламентарно представените сили ще излязат с декларации за новия политически сезон, анонсира председателят на парламента Цвета Караянчева.

"Надявам се, въпреки противопоставянето, острите спорове и различните позиции, да запазим добрия тон", призова депутатите парламентарният председател. 

"Днес откриваме 8-ата сесия на 44ото Народно събрание. Тя няма как да не мине под знака на предстоящите местни избори, които ще се проведат в рамките на есенната ни сесия. В предизборна обстановка страстите се нажежават, а парламентарната трибуна често се използва от политическите партии за отправяне на техните предизборни послания. Всички заедно представляваме българския народ. Нека покажем, че парламентът е отговорна институция и депутатите си вършат работата, както това правят българските граждани", апелира още Караянчева

Darik.news

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини