От х:

Днес в x:

28 °C

Арх. Веселин Белевски обяви кандидатурата си за кмет на Хасково

Изображение 1 от 3

  Небезизвестният архитект, художник и музикант Веселин Белевски ще бъде кандидат за кмет на Хасково. Самият той заяви намеренията си пред Haskovo.net, дни преди официалната регистрация.

  Архитект Белевски е на 68 години. Преди време хасковската общественост го определи като историческа личност. Учил е в Киевския институт по архитектура в Украйна. Твърди, че знае украински, руски, английски и немски език.

  Занимава се с изработка на китари. Обясни, че има желание да участва в прочутото изложение за музикални инструменти National American market of music /NAMM/, но местните избори били спънка.

  "Имам 9 китари, но документите за участие в изложението трябва да са готови до ноември, но аз няма как да се подготвя заради кандидатурата ми за кмет", обясни арх. Белевски.

  Номинацията му е издигната от инициативен комитет, но на този етап отказва да назове хората в групата. Сега усилията му са насочени към борбата за местната власт. Устремен е да стигне до балотаж, но е убеден, че няма да поеме управлението на община Хасково, защото смята, че вотът е предопределен. Сигурен е и кой ще е новият кмет на Хасково.

  Арх. Белевски, защо приехте да се кандидатирате за кмет?

  За да мога да стигна до балотаж, в което съм сигурен. На балотажа ще стане много интересно - този, който е на второ място влачи след себе си 10-12 общински съветници. Целта е да вкараме една тумба истински общински съветници, които да бъдат нормална опозиция, а не тука да ми се лигавят.

  Защо се кандидатирате за кмет, при положение, че сте убеден, че постът ще бъде зает от настоящия областен управител?

  Той ще бъде назначен, но ние ще спечелим от това. Ние имаме фондация, към която има така нареченото звено за стратегически анализ. Събрали сме се няколко души и можем да анализираме кой какво ще направи.

  Най-интересното е, че Беливанов пак ще се кандидатира и е ясно кой стои зад него. Той има шанс единствено да влезе като общински съветник.

  Турците си имат техни хора и най-накрая като стигнем до балотаж, ще гласуват за управляващата партия.

  Представете си, че тука се намеси някой и каже на хасковлии: "Я си погледнете крайниците - копита ли имате или ръце? Затова сега ще проверим, защото, ако имат копита, не могат да хванат бюлетината.

  Аз и моите хора решихме, че мога да накарам хората да гласуват, понеже езикът ми е без кокал, защото голяма част от хората гласуват като чиновници.

  Като стигнете до балотажа, вкарвате съветниците, а вие отпадате от битката за кмет. Така ли?

  Не че отпадам, те ще ни накарат да отпадна. Там е държавна машина, тя държи ГРАОН, мъртви души. Половината гласове ще ги откраднат само от там, а другата част ще я вземат законно с шамарите.

  Кой ще бъде победителят в битката за кмет?

  Естествено новоназначеният кмет, макар че на него хич не му се иска. Аз искам да го поздравя. Той е висок, симпатяга, по-млад е от мене.

  Той с какво ви превъзхожда?

  Това, че е по-млад от мене. Въпросът е да предизвикаме някаква дискусия.

  Вашите предимства какви са?

  Аз съм архитект, художник, музикант, което ми дава да имам поглед отвисоко навсякъде. По естеството на занаята, архитектите гледат отгоре и виждат всичко на една плоскост, докато повечето бърборковци, гледат отстрани и виждат една линия, започват дълбоко да разсъждават от нивото на партийната си принадлежност какво е написано на тази плоскост, размахвайки пръст и да ти обясняват, че там е написано това, което те казват. Затова архитектите са анализатори.

  Аз в момента не правя предизборна кампания, просто обявявам намеренията си. Искам да тествам гражданите на Хасково какво имат като крайници - копита или ръце.

  Искам да счупя статуквото и да въведа малко ред и контрол в тази община, защото пак се готвят за кражби. Готвят се да разкопаят града, при което хем ще го разкопаят, хем няма да го направят. Макар че е време за разкопаване, защото канализацията е стара.

  Арх. Белевски, кои са хората в инициативния комитет, който ви издигат за кандидат за кмет?

  Засега не мога да кажа. Първият човек, който е до мене е адвокат Божидар Колев, защото без него не мога. Той ме направлява дигитално и юридически, защото под всяка една дума може да се намери клевета. След няколко дни мога да дам пълни описания за хората от инициативния комитет.

  Адвокат Божидар Колев ще влезе ли в новия местен парламент като общински съветник?

  Директно влиза, ако вкараме 13 общински съветници.

  Имате ли рамо от партия, от властни хора?

  Не. На нас рамо не ни трябва. На нас ни трябва регистрация в ЦИК.

  * * *

  Haskovo.net потърси за отговор Станислав Дечев, който в момента е областен управител на Хасково и издигнат за кандидат за кмет от ПП ГЕРБ Хасково.

  "Аз съм действащ областен управител и докато не бъде регистрирана кандидатурата ми не смята, че е удачно и коректно да влизам в някаква кампания. Плюс това все още имам доста работа и бързам да си я свърша като действащ областен управител. Това мога да кажа като коментар на каквито и да е поздравления и пожелания", заяви Станислав Дечев.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (45)

  • 1
   Ко
   Кондйо
   25 -24
   19:27, 3 сеп 2019
   Аи да но да спечелиш да не е пак някакъв ***** или рязан фес ьщтото в хасково само такива има
  • 2
   Кп
   КПН
   54 -27
   19:44, 3 сеп 2019
   Достоен гражданин на Хасково. гледах го как влиза в дебати на предните избори, никакви притеснения, срещу който и да било. Между другото от посочените кандидати за кмет на града, за първи път смислена кандидатура - забележете
   1. архитект,
   2. човек на изкуството, значи естет.
   3. най-важното - партийно неангажиран, или по друг начин казано НЕЗАВИСИМ
   УСПЕХ
  • 3
   Ба
   бай Киро
   36 -6
   20:08, 3 сеп 2019
   Интересни кандидатури, имам усещането, че всички издигат такива кандидати, щото Дечев да спечели от раз.
   • Ха
    Хаха
    21 -7
    01:21, 4 сеп 2019
    Кандидатури или карикатури.хаха
  • 4
   Хм
   Хм...
   44 -6
   21:00, 3 сеп 2019
   Тоз човек не правише ли Георге Иванов...дървените елементи на античните коли...аххх гиди мушмороци...може и да бъркам.
   А иначе е много странно архитект да се хвали с китари, а не с архитектури...
   • 78
    785769
    15 -3
    23:50, 3 сеп 2019
    Правеше - истинския творец прави неща по поръчка
    ....
    Обаче и яко се псуваха , май даже се съдиха за Работилницата на Кенана и трафопоста който Белевски купи и сложи от своя джоб :))
   • Хм
    Хм.
    10 -19
    00:37, 4 сеп 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Ка
    Капитан
    15 -11
    02:03, 4 сеп 2019
    Този човек е творец и може да прави много и то
    красиви неща!
  • 5
   Г-
   Г-н Михайлов
   20 -4
   21:45, 3 сеп 2019
   Много интересна статия, както и последващото я интервю! Явно Господинът няма пепел на езика си, но...….задавам си въпроса дали не стои зад него в сянка някой...…..Кукловод? По закон за да се кандидатираш чрез инициативен комитет в град до 100 000 жители, трябва 500 избиратели най-малко от Общината да съберат подписка за издигане на кандидатурата Ви- Дай Боже! Нека има такива кандидатури, но подписката с чии имена и подписи е? И при условие че се знае вече колко ще бъдат “реални“ изборите и коя Тиква ще е следващият Паша в конака!!!
   • 68
    68878
    13 -10
    23:47, 3 сеп 2019
    Никой не стои .
    Лично го познавам .
   • Ка
    Капитан
    22 0
    02:06, 4 сеп 2019
    Хасковска община отдавна не е 100000жители
  • 6
   G.
   G.Peev
   23 -13
   21:59, 3 сеп 2019
   Веско Белевски е човек с позиция,независим рокаджия! Жалко че хасковските селяци няма да пуснат глас за него! Истински хасковлия!
   Поздрави от група Спринт,Импулс и менажера Жоро Пеев брат на сьучиника ти!
   • Ха
    Хасковлия
    17 -29
    22:32, 3 сеп 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 7
   Ле
   лекар съм
   23 -15
   22:36, 3 сеп 2019
   Този човек в алкохолен делириум ли беше като говорихте с него. Всъщност защо всеки път го лансира вашата медия. Роднини ли те или просто имате да му плащате за нещо и се издължавате в глупави статии. И въобще не става дума за избори. Просто мине се не мине и вие ни го пробутвате за някакъв морален и естетичен стожер. А той просто е един неуспял човек в нито една от много сфери с които се е захванал. Жалко е.
   • 65
    657968
    10 -9
    23:53, 3 сеп 2019
    Жена му да не е направила някой скъп и некачествен аборт на забременялата ти любовница ?
  • 8
   Д-
   Д-р Радева
   15 -5
   22:50, 3 сеп 2019
   АлкоАлцхаймер и поне не е ненръстеник като гербаджията кандидат!
  • 9
   76
   768790809
   19 -12
   23:44, 3 сеп 2019
   Жалко че по закона за пребиваващите в чужбина не мога да гласувам
   ....
   Иначе , колкото и да е чудно
   Веселин Белевски отговаря на критериите :
   - Остър ум
   - Има висше образование Архитектура и Благоустройство
   - Стар Хасковлия, който не е политически обвързан
  • 10
   Ст
   странно
   20 -3
   08:00, 4 сеп 2019
   Човека е много интересен. Според мен иска повече да ви провокира отколкото да се кандидатира.За съжаление до никъде не е докарал живота си. Можеше да е много полезен за града ни ако някой навреме го беше подкрепил да почне да произвежда китари.Той има талант, но за съжаление явно е труден по характер щом всички около него са го изоставили с изключение на неколцина приятели. В момента дори не знам с какво се занимава. Мирише като пор горкия и живее с няколко кучета. Ако наистина се кандидатира значи се опитва да излезе от изолацията в която сам се е вкарал. Там някъде зад него в тъмното стои бившия кмет и го използва.
   • 65
    65798790
    7 -4
    08:10, 4 сеп 2019
    "На този свят няма нито щастие, нито нещастие, има само сравняване между едно състояние и друго. Нищо повече. Само който е изпитал безгранична злочестина, може да изпита безгранично щастие. Човек трябва да е пожелал да умре, за да разбере колко хубав е животът."
    Александър Дюма "Граф Монте Кристо"
    ......
    90% от Хората си умират като теб - неразбрали живота уфце :)))
  • 11
   Ха
   ХанкуБрат
   16 -1
   08:05, 4 сеп 2019
   ХасковоНЕТ,пак разлаяхте кучетата.
  • 12
   45
   45673
   20 -7
   08:35, 4 сеп 2019
   Белевски ,не предопределяй победителя на изборите.Надявам се Беливанов да се кандидатира и зад него да застанат всички които са срещу шайката и нейния ненавиждан от гражданите гаурлайтер Зурлю Мавритански.Наистина ще има фалшификации и купуване на гласове,но ако избирателите гласуват по съвест и с мисълта за проспериране на Хасково няма да има никакъв проблем да спасим града от тази сган.
   • Пъ
    Първо
    12 -3
    09:01, 4 сеп 2019
    помисли доволвн ли си от служителите в общината?Второ-и в двата случая печели ГЕРБ защото Беливанов публично каза че е там заради Борисов и няма да напусне партията.Пък ти си гласувай за когото искаш.
  • 13
   00
   0044
   5 -9
   08:56, 4 сеп 2019
   Дай боже и на нашата улица да изгрее слънце, а не... Виж коментара
  • 14
   Го
   Гост1
   8 0
   09:50, 4 сеп 2019
   Чета чета тези коментари и тук май май е греда........ох
  • 15
   Ха
   Хасан
   10 -7
   09:55, 4 сеп 2019
   На Георги Иванов мюрето!
  • 16
   Ve
   Verato
   19 -3
   10:08, 4 сеп 2019
   Много по добър е от областния управител
  • 17
   Ан
   анонимен
   11 -2
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 18
   Ан
   анонимен
   6 -4
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 19
   Ан
   анонимен
   4 -3
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 20
   Ан
   анонимен
   5 -2
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 21
   Ан
   анонимен
   6 -2
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 22
   Ан
   анонимен
   5 -2
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 23
   Ан
   анонимен
   4 -2
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 24
   Ан
   анонимен
   3 -2
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 25
   Ан
   анонимен
   2 -2
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 26
   Ан
   анонимен
   3 -2
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 27
   Ан
   анонимен
   3 0
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 28
   Ан
   анонимен
   4 -1
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 29
   Ан
   анонимен
   4 -1
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 30
   Ан
   анонимен
   3 -1
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 31
   Ан
   анонимен
   6 0
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 32
   Ан
   анонимен
   7 0
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 33
   До
   До Анонимен
   9 0
   14:57, 4 сеп 2019
   Ето това е качествен папагал. Ако имаш пера 1000лв. правиш.
  • 34
   Ко
   Косе Босе
   0 -1
   12:37, 5 сеп 2019
   Аз бях за Евгени Консулов - умно и интелигентно момче !
  • 35
   Ив
   иван
   1 -1
   17:04, 5 сеп 2019
   Този изперкал фен на бившият кмет, да вземе да си оправи незаконните имоти и чак тогава да се кандидатира.

  Хороскоп за 23.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Изразете по подходящ начин благодарността си към хората, които ви помагат. И вие, като всеки друг заслужавате най-доброто и последващите развития в живота ви ще го докажат. Ще получите това, към което се стремите. Благоприятно развитие на здравословен проблем, ваш или на близък човек.
  23.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се изкушавайте от разпространението на клюки и каквито и да било интриги. Напълно контролирате положението и не е нужно да се забърквате в сплетни. Послушайте съветите на ваш близък и не се доверявайте на прекалено усърден доброжелател. За някои от вас се открива възможност за избор, към който винаги сте се стремили.
  23.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Положителна оценка за работата ви с хората, нуждаещи се от вас. Всичко това ще ви носи дивиденти, от които предстои да се възползвате. И занапред ще бъдете лидер на онези, които ви вярват и се вслушват в съветите ви. Амбициите ви са и за много повече. Работете и ще успеете.
  23.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ви предстои важна среща, за която трябва добре да се подготвите. Не оставяйте нещата на случайността, защото това може да ви изиграе лоша шега. В личен план ще останете много доволни от нещо, което партньорът ви е направил специално за вас. Посветете му част от времето си, тъй като със сигурност го заслужава.
  23.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Денят ще ви предложи вълнения и силни емоции. Ще останете приятно изненадани от човек, когото малко познават, но с добро отношение към вас. Подкрепата му ще ви мотивира да продължите усърдно в своята посока. Ако сте във ваканция ви очакват безгрижно време и много развлечения.
  23.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят е прекрасен за нови запознанства. Не се колебайте да говорите открито. Чарът ви е неустоим и дори да не прецените правилно ситуацията ще ви бъде простено. Не се увличайте в безсмислени спорове и не отдавайте твърде голямо значение на дреболиите.
  23.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не пренебрегвайте себе си, когато обещавате или се стараете да сте в услуга на някого. Добрите ви взаимоотношения с околните не изключват възможността да се възползвате и вие от тях. Дамите ще се радват на нова придобивка, която ще повиши настроението им и ще подчертае очарованието им.
  23.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Толерантността и способността ви да разбирате човешката болка ще ви помогнат да се справите в деликатна ситуация. Ще се развълнувате от изненадата, която ви е приготвил скъп на сърцето ви човек. Любовно обяснение ще ви накара да се почувствате значими за някого и ще изпълни душата ви с нежни трепети.
  23.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Убедителни и точни, ще фокусирате вниманието на другите върху наболелите теми и ще предлагате решения. Ако сте искрени и честни, ще ви бъде лесно в реализация на всичко, с което се захващате. За онези, които не са ви познати се доверете на специалистите. Отношенията в семейството постепенно се изясняват, в случай, че са били влошени до сега.
  23.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ръководейки се от разума и желанията си, ще постигнете повече. Ще изберете това, което преценявате като най-добро за вас и няма да сбъркате. Не пропилявайте времето си да убеждавате някого в правотата на мислите си, погрижете се за себе си, но и не оставяйте у другите усещане за отчужденост.
  23.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Всички около вас имат не по-малка нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения. Мислете преди да обещавате, дали сте в състояние да ги изпълните. Бъдете искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви, фалша не е вашия стил. И без да се оправдавате, поемете отговорността за постъпките си.
  23.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С деликатното си поведение ще си спечелите приятели и ще насочите развитието на натоварваща ситуация в положителна насока. Повече слушайте, по-малко говорете и се отнасяйте с уважение към мнението на хората около себе си. Ще срещате подкрепа от партньора си.
  23.09.2019
  Последни новини