От х:

Днес в x:

17 °C

Арх. Веселин Белевски обяви кандидатурата си за кмет на Хасково

Изображение 1 от 3

  Небезизвестният архитект, художник и музикант Веселин Белевски ще бъде кандидат за кмет на Хасково. Самият той заяви намеренията си пред Haskovo.net, дни преди официалната регистрация.

  Архитект Белевски е на 68 години. Преди време хасковската общественост го определи като историческа личност. Учил е в Киевския институт по архитектура в Украйна. Твърди, че знае украински, руски, английски и немски език.

  Занимава се с изработка на китари. Обясни, че има желание да участва в прочутото изложение за музикални инструменти National American market of music /NAMM/, но местните избори били спънка.

  "Имам 9 китари, но документите за участие в изложението трябва да са готови до ноември, но аз няма как да се подготвя заради кандидатурата ми за кмет", обясни арх. Белевски.

  Номинацията му е издигната от инициативен комитет, но на този етап отказва да назове хората в групата. Сега усилията му са насочени към борбата за местната власт. Устремен е да стигне до балотаж, но е убеден, че няма да поеме управлението на община Хасково, защото смята, че вотът е предопределен. Сигурен е и кой ще е новият кмет на Хасково.

  Арх. Белевски, защо приехте да се кандидатирате за кмет?

  За да мога да стигна до балотаж, в което съм сигурен. На балотажа ще стане много интересно - този, който е на второ място влачи след себе си 10-12 общински съветници. Целта е да вкараме една тумба истински общински съветници, които да бъдат нормална опозиция, а не тука да ми се лигавят.

  Защо се кандидатирате за кмет, при положение, че сте убеден, че постът ще бъде зает от настоящия областен управител?

  Той ще бъде назначен, но ние ще спечелим от това. Ние имаме фондация, към която има така нареченото звено за стратегически анализ. Събрали сме се няколко души и можем да анализираме кой какво ще направи.

  Най-интересното е, че Беливанов пак ще се кандидатира и е ясно кой стои зад него. Той има шанс единствено да влезе като общински съветник.

  Турците си имат техни хора и най-накрая като стигнем до балотаж, ще гласуват за управляващата партия.

  Представете си, че тука се намеси някой и каже на хасковлии: "Я си погледнете крайниците - копита ли имате или ръце? Затова сега ще проверим, защото, ако имат копита, не могат да хванат бюлетината.

  Аз и моите хора решихме, че мога да накарам хората да гласуват, понеже езикът ми е без кокал, защото голяма част от хората гласуват като чиновници.

  Като стигнете до балотажа, вкарвате съветниците, а вие отпадате от битката за кмет. Така ли?

  Не че отпадам, те ще ни накарат да отпадна. Там е държавна машина, тя държи ГРАОН, мъртви души. Половината гласове ще ги откраднат само от там, а другата част ще я вземат законно с шамарите.

  Кой ще бъде победителят в битката за кмет?

  Естествено новоназначеният кмет, макар че на него хич не му се иска. Аз искам да го поздравя. Той е висок, симпатяга, по-млад е от мене.

  Той с какво ви превъзхожда?

  Това, че е по-млад от мене. Въпросът е да предизвикаме някаква дискусия.

  Вашите предимства какви са?

  Аз съм архитект, художник, музикант, което ми дава да имам поглед отвисоко навсякъде. По естеството на занаята, архитектите гледат отгоре и виждат всичко на една плоскост, докато повечето бърборковци, гледат отстрани и виждат една линия, започват дълбоко да разсъждават от нивото на партийната си принадлежност какво е написано на тази плоскост, размахвайки пръст и да ти обясняват, че там е написано това, което те казват. Затова архитектите са анализатори.

  Аз в момента не правя предизборна кампания, просто обявявам намеренията си. Искам да тествам гражданите на Хасково какво имат като крайници - копита или ръце.

  Искам да счупя статуквото и да въведа малко ред и контрол в тази община, защото пак се готвят за кражби. Готвят се да разкопаят града, при което хем ще го разкопаят, хем няма да го направят. Макар че е време за разкопаване, защото канализацията е стара.

  Арх. Белевски, кои са хората в инициативния комитет, който ви издигат за кандидат за кмет?

  Засега не мога да кажа. Първият човек, който е до мене е адвокат Божидар Колев, защото без него не мога. Той ме направлява дигитално и юридически, защото под всяка една дума може да се намери клевета. След няколко дни мога да дам пълни описания за хората от инициативния комитет.

  Адвокат Божидар Колев ще влезе ли в новия местен парламент като общински съветник?

  Директно влиза, ако вкараме 13 общински съветници.

  Имате ли рамо от партия, от властни хора?

  Не. На нас рамо не ни трябва. На нас ни трябва регистрация в ЦИК.

  * * *

  Haskovo.net потърси за отговор Станислав Дечев, който в момента е областен управител на Хасково и издигнат за кандидат за кмет от ПП ГЕРБ Хасково.

  "Аз съм действащ областен управител и докато не бъде регистрирана кандидатурата ми не смята, че е удачно и коректно да влизам в някаква кампания. Плюс това все още имам доста работа и бързам да си я свърша като действащ областен управител. Това мога да кажа като коментар на каквито и да е поздравления и пожелания", заяви Станислав Дечев.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (45)

  • 1
   Ко
   Кондйо
   26 -24
   19:27, 3 сеп 2019
   Аи да но да спечелиш да не е пак някакъв ***** или рязан фес ьщтото в хасково само такива има
  • 2
   Кп
   КПН
   56 -27
   19:44, 3 сеп 2019
   Достоен гражданин на Хасково. гледах го как влиза в дебати на предните избори, никакви притеснения, срещу който и да било. Между другото от посочените кандидати за кмет на града, за първи път смислена кандидатура - забележете
   1. архитект,
   2. човек на изкуството, значи естет.
   3. най-важното - партийно неангажиран, или по друг начин казано НЕЗАВИСИМ
   УСПЕХ
  • 3
   Ба
   бай Киро
   36 -7
   20:08, 3 сеп 2019
   Интересни кандидатури, имам усещането, че всички издигат такива кандидати, щото Дечев да спечели от раз.
   • Ха
    Хаха
    21 -9
    01:21, 4 сеп 2019
    Кандидатури или карикатури.хаха
  • 4
   Хм
   Хм...
   45 -8
   21:00, 3 сеп 2019
   Тоз човек не правише ли Георге Иванов...дървените елементи на античните коли...аххх гиди мушмороци...може и да бъркам.
   А иначе е много странно архитект да се хвали с китари, а не с архитектури...
   • 78
    785769
    16 -4
    23:50, 3 сеп 2019
    Правеше - истинския творец прави неща по поръчка
    ....
    Обаче и яко се псуваха , май даже се съдиха за Работилницата на Кенана и трафопоста който Белевски купи и сложи от своя джоб :))
   • Хм
    Хм.
    10 -20
    00:37, 4 сеп 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Ка
    Капитан
    16 -11
    02:03, 4 сеп 2019
    Този човек е творец и може да прави много и то
    красиви неща!
  • 5
   Г-
   Г-н Михайлов
   20 -5
   21:45, 3 сеп 2019
   Много интересна статия, както и последващото я интервю! Явно Господинът няма пепел на езика си, но...….задавам си въпроса дали не стои зад него в сянка някой...…..Кукловод? По закон за да се кандидатираш чрез инициативен комитет в град до 100 000 жители, трябва 500 избиратели най-малко от Общината да съберат подписка за издигане на кандидатурата Ви- Дай Боже! Нека има такива кандидатури, но подписката с чии имена и подписи е? И при условие че се знае вече колко ще бъдат “реални“ изборите и коя Тиква ще е следващият Паша в конака!!!
   • 68
    68878
    15 -10
    23:47, 3 сеп 2019
    Никой не стои .
    Лично го познавам .
   • Ка
    Капитан
    24 0
    02:06, 4 сеп 2019
    Хасковска община отдавна не е 100000жители
  • 6
   G.
   G.Peev
   25 -13
   21:59, 3 сеп 2019
   Веско Белевски е човек с позиция,независим рокаджия! Жалко че хасковските селяци няма да пуснат глас за него! Истински хасковлия!
   Поздрави от група Спринт,Импулс и менажера Жоро Пеев брат на сьучиника ти!
   • Ха
    Хасковлия
    17 -32
    22:32, 3 сеп 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 7
   Ле
   лекар съм
   23 -17
   22:36, 3 сеп 2019
   Този човек в алкохолен делириум ли беше като говорихте с него. Всъщност защо всеки път го лансира вашата медия. Роднини ли те или просто имате да му плащате за нещо и се издължавате в глупави статии. И въобще не става дума за избори. Просто мине се не мине и вие ни го пробутвате за някакъв морален и естетичен стожер. А той просто е един неуспял човек в нито една от много сфери с които се е захванал. Жалко е.
   • 65
    657968
    10 -10
    23:53, 3 сеп 2019
    Жена му да не е направила някой скъп и некачествен аборт на забременялата ти любовница ?
  • 8
   Д-
   Д-р Радева
   16 -5
   22:50, 3 сеп 2019
   АлкоАлцхаймер и поне не е ненръстеник като гербаджията кандидат!
  • 9
   76
   768790809
   21 -12
   23:44, 3 сеп 2019
   Жалко че по закона за пребиваващите в чужбина не мога да гласувам
   ....
   Иначе , колкото и да е чудно
   Веселин Белевски отговаря на критериите :
   - Остър ум
   - Има висше образование Архитектура и Благоустройство
   - Стар Хасковлия, който не е политически обвързан
  • 10
   Ст
   странно
   21 -4
   08:00, 4 сеп 2019
   Човека е много интересен. Според мен иска повече да ви провокира отколкото да се кандидатира.За съжаление до никъде не е докарал живота си. Можеше да е много полезен за града ни ако някой навреме го беше подкрепил да почне да произвежда китари.Той има талант, но за съжаление явно е труден по характер щом всички около него са го изоставили с изключение на неколцина приятели. В момента дори не знам с какво се занимава. Мирише като пор горкия и живее с няколко кучета. Ако наистина се кандидатира значи се опитва да излезе от изолацията в която сам се е вкарал. Там някъде зад него в тъмното стои бившия кмет и го използва.
   • 65
    65798790
    8 -4
    08:10, 4 сеп 2019
    "На този свят няма нито щастие, нито нещастие, има само сравняване между едно състояние и друго. Нищо повече. Само който е изпитал безгранична злочестина, може да изпита безгранично щастие. Човек трябва да е пожелал да умре, за да разбере колко хубав е животът."
    Александър Дюма "Граф Монте Кристо"
    ......
    90% от Хората си умират като теб - неразбрали живота уфце :)))
  • 11
   Ха
   ХанкуБрат
   17 -1
   08:05, 4 сеп 2019
   ХасковоНЕТ,пак разлаяхте кучетата.
  • 12
   45
   45673
   21 -7
   08:35, 4 сеп 2019
   Белевски ,не предопределяй победителя на изборите.Надявам се Беливанов да се кандидатира и зад него да застанат всички които са срещу шайката и нейния ненавиждан от гражданите гаурлайтер Зурлю Мавритански.Наистина ще има фалшификации и купуване на гласове,но ако избирателите гласуват по съвест и с мисълта за проспериране на Хасково няма да има никакъв проблем да спасим града от тази сган.
   • Пъ
    Първо
    14 -3
    09:01, 4 сеп 2019
    помисли доволвн ли си от служителите в общината?Второ-и в двата случая печели ГЕРБ защото Беливанов публично каза че е там заради Борисов и няма да напусне партията.Пък ти си гласувай за когото искаш.
  • 13
   00
   0044
   5 -10
   08:56, 4 сеп 2019
   Дай боже и на нашата улица да изгрее слънце, а не... Виж коментара
  • 14
   Го
   Гост1
   9 0
   09:50, 4 сеп 2019
   Чета чета тези коментари и тук май май е греда........ох
  • 15
   Ха
   Хасан
   10 -8
   09:55, 4 сеп 2019
   На Георги Иванов мюрето!
  • 16
   Ve
   Verato
   20 -3
   10:08, 4 сеп 2019
   Много по добър е от областния управител
  • 17
   Ан
   анонимен
   12 -2
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 18
   Ан
   анонимен
   7 -4
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 19
   Ан
   анонимен
   5 -3
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 20
   Ан
   анонимен
   6 -2
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 21
   Ан
   анонимен
   6 -2
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 22
   Ан
   анонимен
   6 -2
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 23
   Ан
   анонимен
   5 -3
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 24
   Ан
   анонимен
   4 -2
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 25
   Ан
   анонимен
   3 -2
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 26
   Ан
   анонимен
   4 -2
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 27
   Ан
   анонимен
   4 -1
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 28
   Ан
   анонимен
   3 0
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 29
   Ан
   анонимен
   5 -1
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 30
   Ан
   анонимен
   5 -1
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 31
   Ан
   анонимен
   7 0
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 32
   Ан
   анонимен
   8 0
   14:15, 4 сеп 2019
   станислав не става за кмет Само Белевски става за кмет
  • 33
   До
   До Анонимен
   10 0
   14:57, 4 сеп 2019
   Ето това е качествен папагал. Ако имаш пера 1000лв. правиш.
  • 34
   Ко
   Косе Босе
   0 -1
   12:37, 5 сеп 2019
   Аз бях за Евгени Консулов - умно и интелигентно момче !
  • 35
   Ив
   иван
   1 -3
   17:04, 5 сеп 2019
   Този изперкал фен на бившият кмет, да вземе да си оправи незаконните имоти и чак тогава да се кандидатира.

  Хороскоп за 25.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Предстои ви спокоен ден, без много напрежение. Повечето от вас обаче са изпълнени с енергия за работа и може би ще се почувстват неудовлетворени. Вечерта ще имате възможност да си наваксате, но в съвсем различна насока. Очертава се събиране с приятели, което най-вероятно ще прерасне в незабравимо изживяване за вас.
  25 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Посветете този ден на почивката и се опитайте да се разтоварите. Не мислете за работа или за други ангажиращи неща, а се заемете с приятни или пък полезни дейности. Не е изключено през деня да получите покана за вечеря, приемете я. Това би бил чудесен завършек на този ден.
  25 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се радвате на постигната цел, което ще ви обнадежди за бъдещето. Можете да имате нещата, към които се стремите, стига да сте упорити и последователни в действията си. Професионалното ви развитие, житейските и емоционални обвързвания правят деня ви неспокоен и това ви създава известен стрес.
  25 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Мотивирани сте да продължите напред и следвайки намеренията си, ще печелите. Подгответе се за предстоящата си среща и помислете за възможните изходи от нея. Разчитайте предимно на себе си, близките ви също ще проявят съпричастност към делата ви. Вие на свой ред ги зарадвайте.
  25 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Този ден е изпълнен с добро настроение и добри резултати в личен и професионален план. Ще останете удовлетворени от резултатите, които постигате, но ще е добре ако съчетаете усилията си с тези на човека до вас - така можете да сте сигурни, че успехът ви е сигурен. Отдавате прекалено голямо значение на нещо, което всъщност е незначително.
  25 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Станете открити за идеите, които ви застигат. Пътуванията ще бъдат предпочитани за мнозина. Споделете времето си с приятели и не се застоявайте дълго пред телевизора. Движението ще ви откъсне от проблемите и ще ви зареди с енергия. Открива ви се добра възможност да напреднете.
  25 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Денят ви ще бъде изпълнен със събития, ще се налага да действате бързо и адекватно. Гости от далече ще изненадат някои, но няма да сте раздразнителни, напротив. С удоволствие ще се погрижите да не им липсва нищо. В интимната сфера са възможни недоразумения. Храните надежди, които най-вероятно няма да се осъществят.
  25 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще подобрите душевното си равновесие, ако заложите на позитивни мисли, срещи с приятели, повече движение и слънце. Своевременно и ефективно ще намирате решение на проблемите си, ако включите в изпълнението им хора, имащи отношение към темата. Повишената ви чувствителност налага да сте премерени в думите и делата си, за да не задълбочите отношенията си в неблагоприятна посока.
  25 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Има събития, които ще възприемате по свой начин и това може да ви донесе разочарования. Дайте си ясна сметка дали амбициите ви биха могли да се осъществят в мащабите, които планирате. Поставяйте си реални цели и проявете постоянство при изпълнението им. Съвсем скоро ще стигнете до резултатите, но до тогава е нужна работа.
  25 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще бъде забързан, но ползотворен ден. Имате шанса да постигнете онова, което от доста време поглъща мислите и времето ви. Бъдете готови да реагирате адекватно във всеки един момент. Не пренебрегвайте семейството си. Опитайте се да се реванширате там, където сте длъжници.
  25 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Паричните проблеми не бива да ви разстройват. Финансовата криза, която е възможна бързо ще бъде преодоляна. Контактите с любимия човек могат да завършат с конфликт, за това бъдете внимателни с думите си.
  25 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днешният ден ви поставя на кръстопът, от който вие трябва да поемете по верния за вас път. Всяка една от възможностите, които ви се предлагат има своите положителни и отрицателни страни, затова изборът ви няма да е лесен. Вслушвайте се във вътрешния си глас и в това, което най-много искате да вършите. Не подценявайте и мнението на близките си.
  25 май 2020
  Последни новини