От х:

Днес в x:

6 °C

Чудните дни на България – атомни песни, щурмът на властта и началото на края (видео)

АЕЦ „Козлодуй“ пропяха в интернет пространството. Честно казано, нищо особено няма в клипа, освен че виждаме атомната ни електроцентрала, което рядко може да се случи иначе. Не е никак хубаво, че пеенето ги е обзело по покана на „Росатом“. Очевидно не такива покани им се отправят от българска страна. Годишнината си е годишнина и благодарим за цените на тока. Те са над европейското ниво, поласкани сме, почти благословени.

Регистрацията на партии и коалиции за местните избори започна. Първи на входа на ЦИК се оказали младежите на ГЕРБ. Те са се настървили за битката за власт от доста време, или поне, говори се, пред ЦИК дежурели денонощно от седмица. Това в очакване да щурмуват властта. Като я вземат, щурмуват друго и вече не са младежи.

Традиционно българският народ учел на труд децата си откак проходели. От това зависела съдбата им – да имат умения, да са сръчни, издръжливи, съобразителни и да не ги мързи. Някога трябвало да сеят и орат, най-много да смятат, четат и пишат. Сега може без такива работи. Има 70 милиона лева само за 50 дни да се вземат. Не е за вярване, че докато нощували пред ЦИК, въпросните младежи са чели Данте или са писали стихове, примерно. За оране и копане няма нужда да се пита сега, за купуване и продаване по-може да има смисъл някакво питане, но и това придобива друг контекст, предвид щурмуването на властта.

Социолозите направиха сметка, че никоя партия нямало да надделее на изборите на 27 октомври в столицата. Вота щели да го решат 50-100 хиляди софиянци дето досега не били гласували. Можем да им вярваме на социолозите. Първо: така стана Брекзит, британците още се чудят откъде им се пръкнаха 1-2 милиона такива никога не гласували избиратели. Второ: социолозите, които в същата прогноза предположиха началото на края на ГЕРБ, са много успешни социолози, известни досега предимно като социолозите-милионери. И техните прогнози се сбъдват, вече сме виждали началото на края на други, после и края на края им. Не се съмнявайте, и краят на края да дойде на една власт, веднага иде друга. Даже може да е съвсем същата, името е достатъчно да е друго.

Ако не сте чули още песента, с която АЕЦ „Козлодуй“ се явява на конкурса на „Росатом“, ето я. Няма сега да мислим, ако го спечели дали следва да празнуваме с тях или да отхвърлим всяка руска намеса:

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ko
  Koko
  1 -2
  12:19, 3 сеп 2019
  Кой се е подписал под това жесеоарско излияние?

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалните си проблеми няма да успеете да решите в рамките на деня. Мислите повече за човек, с когото скоро сте се срещнали, но е добре да бъдете по-сдържани. Възможно е прекаленото ви внимание към него да ви изиграе лоша шега. Станете по-загрижени към здравето си и не рискувайте излишно.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въпреки че имате желанието да си починете най-вероятно днес ще бъдете толкова заети, колкото и през седмицата. Има доста неща, които трябва да довършите и едва ли ще сте спокойни, докато не го направите. Работа, свързана с дома ви дава възможност да проявите сръчността и въображението си. Не пропускайте предложение за нещо приятно през деня.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Налага се да се заемете по-активно с деловите си ангажименти. Тръпката от успеха ще ви завладее и вие просто ще бъдете във вихъра си. Вечерта са възможни разочарования от нелоялни познанства. Това са уроци, които вие трябва да приемете. Независимо от наранените ви чувства не губете присъствие на духа.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съумейте да съчетаете действията си с тези на партньорите ви и ще успеете да осъществите намеренията си. Работата ще ви носи удовлетворение и придобивки. Решителните ви действия, говорещи за увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Събитията на деня ще са във ваша полза. Освободете се от мнителността си и запазете самообладание при взимането на важни решения. Интелектуалните ви дадености и постижения ви дават основателно самочувствие. Натоварването ви прави малко нервни, но умеете да отсявате важните моменти.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ви предлага прекрасни възможности, от които непременно трябва да се възползвате. Мислейки за лични проблеми може да пропуснете шанс, който очаквате отдавна. Вярвайте в себе си и късметът сам ще ви намери.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте склонни да рискувате и да действате без предварително да съгласувате постъпките си с хората, с които работите. Направете го, ако мислите, че това е най - разумният вариант. Имате пълна подкрепа от страна на вашия интимен партньор. На някои от вас предстои скорошно пътуване, свързано с работата ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За повечето от вас денят ще бъде интересен. Други ще допринесат за доброто ви настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата няма да ви създава проблеми, правите нещата с желание, и това ви носи активи. Обърнете внимание на духовните си потребности. Посетете място, за което чувате добри отзиви.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Податливи сте на внушения, приемайки ги като добронамерени, но скоро може да се убедите в противното. Във ваш интерес е днес да се дистанцирате от хора, които ви пречат да работите според собствените си разбирания. Предстоящо пътуване или друг ангажимент изискват подготовка, за да си спестите неудобства.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Опитвате различни способи да се справите с важни за вас въпроси днес. Ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие, тъй като в момента едва ли е подходящо да правите промени. Разчитайте на подкрепата на свой близък, който в решителен момент ще ви се притече на помощ. За предпочитане е да избягвате всякакви конфликтни ситуации днес.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не допускайте инерцията да ви води и да се превърне в двигател на ежедневието ви. Чувствате се безсилни, но ако успеете да се освободите от множеството условности, на които робувате, ще излезете от праволинейността. Опитайте се да разнообразите емоционалния си живот.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Много динамичен и интересен ден ви предстои Риби. Срещите с различни хора ви обогатяват и ви мотивират за работа. Не е изключено днес да получите добра новина, свързана с вашия бизнес. Помислете за физическата си форма.
25 фев 2021
Последни новини