От х:

Днес в x:

4 °C

Реанимационна маса и монитор на стойност 8546 лева дариха полицаи на родилното отделение на болницата в Кърджали

Изображение 1 от 5

  Реанимационна маса и монитор на стойност 8546 лева дариха полицаи на родилното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”в Кърджали. Парите са събрани от волни пожертвования на служителите на реда. Инициативата е на Федеративния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР и стартира от февруари 2019 г. от София. Събрани са  38 000 лева. Кампанията е под мотото „Служителите на МВР са достойни хора”. Полицаите-синдикалисти се обръщат към Българския лекарски съюз за информация, кои болници в страната имат най-остра нужда от апаратура. Посочват им Кърджали,Разград,Смолян,Видин,Варна и Ловеч.

    Дарената на родилното отделение в Кърджали техника е предназначена за работа в неонатологичния сектор за спасяване на недоносени деца. Тя идва да замени морално остаряла апаратура. Служи за първична реанимация и създава топлинен комфорт на бебетата веднага след раждане. Мониторът следи основни показатели като дишане, сърдечна дейност, насищане на кръвта с кислород.

  Завеждащият неонатологичното отделение д-р Жечка Велева подчерта, че дарението е много навременно, защото десет процента от децата в Кърджали се раждат недоносени. От началото на годината в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” има 300 раждания, от които 30 са на недоносени деца.Това е национална тенденция.

    Солидарни сме към трудните условия , в които работят медиците, към недооценения им труд и професионална грижа, която полагат към пациентите на фона на морално остарялата техника. Това сподели в словото си при приемането на дарението Марин Христозов, председател на местната структура на СФСМВР в Кърджали. Той подчерта,че ситуацията е до болка позната в системата на МВР. Именно от отношението на държавата към служителите на МВР се родила и идеята за даренията. Това няма да е последно дарение за здравеопазването и братята по съдба, подчерта Марин Христозов.

  Директорът на здравното заведение проф.д-р Тодор Черкезов д.м.благодари от името на колегите си и гражданите на областта за жеста. Имаме малки пациенти , които се нуждаят от по-специални грижи. Това дарение е пример за солидарност, за това че служителите на МВР са максимално съпричастни към проблемите на обществото, подчерта проф.д-р Тодор Черкезов. Той бе категоричен, че примерът създава система на солидарност и вграждане на служителите на МВР в обществото.

  Проф.Тодор Черкезов връчи на Марин Христозов свидетелство за дарение.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 01.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днешният ден едва ли ще ви изненада с нещо, но ако решите да положите малко повече усилия може би ще изненадате себе си. Някои от вас имат възможност да постигнат нещо, към което отдавна се стремят и точно днес това ще ви се отдаде много по-лесно от когато и да било друг път. Сигурно знаете за какво става дума и ако имате късмет ще се сетите навреме за да го направите.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се радвате на добро сътрудничество с деловите си партньори. Не отлагайте среща с важен за вас човек. Сега е момента да действате по-открито и да покажете това, на което сте способни. Даденостите съвпадат с желанията ви и не ви остава нищо друго, освен да действате.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Всичко, което правите днес ще ви носи удовлетворение, защото се отнасяте към него с предпочитание. Контролирайте емоциите си и не допускайте да пропуснете нещо важно заради невъздържаност или недобре преценена ситуация. Радвайте се на малките неща, не бъдете максималисти.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  В основата на компромисите днес се корени успешната ви работа. Независимо с какво се занимавате, бъдете готови да се съгласявате с мнението на околните и да се стараете да потушавате възможните конфликти. Това ще ви спести ценно време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което предприемате сами. Следвайте намерението си докрай.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата ви днес ще върви с променлив успех. Влагате прекалено много емоции дори в дребни неща и това може бързо да ви изтощи. В личен план проявявате излишна упоритост, която може да влоши положението ви без да ви донесе никакъв положителен резултат. Дори да ви е трудно, постарайте се да говорите открито за нещата, които ви интересуват.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Денят е успешен за онези от вас, които си търсят работа. Успявате да намерите предложения, които ви удовлетворяват и едва ли някой ще се учуди ако съвсем скоро смените работното си място. Във ваш плюс е че бързо се адаптирате към нови места и ситуации. Бързо установявате нови познанства, което още повече улеснява промените при вас.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Активни и уверени в себе си ще получите добра оценка за работата си и съответното възнаграждение за труда си. За сметка на това в личния си живот е възможно да изживеете разочарования. Помислете дали сте отговорили на нечии очаквания и чия е вината за разминаването ви с тях.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще съобразите външните си изяви с духовните си потребности и така ще ги направите по-впечатляващи. Добрата реклама е най-голямата ви печалба днес. Очакванията на бизнесмените ще се доближат до реалността, само с малко изключени. Някои от делата ви ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не позволявайте на никой да ви пречи на успешния ви ход в реализиране на целите ви. Сътрудничеството ви с определени хора ще бъде ползотворно, но не бива да налагате на всяка цена мнението си. В противен случай рискувате да провалите нещо, което със сигурност върви към успех.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Очаква ви успешен ден, наситен с много срещи и разнородни контакти. Общуването е ваша стихия обаче затова няма да е чудно че успявате да постигнете значителни резултати в тази област. Не е трудно да ви повярва човек за каквото и да било, толкова е силна способността ви да убеждавате При това го правите с обаянието, характерно за Водолея.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С общи усилия ще приключите проект или друга задача, еднакво интересна за вас и хората от обкръжението ви. Застанете на принципни позиции, когато се очаква да бъдат взети важни решения и не допускайте съмненията у някого да възпрат общия устрем. В крайна сметка ще се поздравите с повече свършена работа, което означава и по-добри доходи.
  01 мар 2021
  Последни новини