От х:

Днес в x:

Реанимационна маса и монитор на стойност 8546 лева дариха полицаи на родилното отделение на болницата в Кърджали

Изображение 1 от 5

    Реанимационна маса и монитор на стойност 8546 лева дариха полицаи на родилното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”в Кърджали. Парите са събрани от волни пожертвования на служителите на реда. Инициативата е на Федеративния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР и стартира от февруари 2019 г. от София. Събрани са  38 000 лева. Кампанията е под мотото „Служителите на МВР са достойни хора”. Полицаите-синдикалисти се обръщат към Българския лекарски съюз за информация, кои болници в страната имат най-остра нужда от апаратура. Посочват им Кърджали,Разград,Смолян,Видин,Варна и Ловеч.

      Дарената на родилното отделение в Кърджали техника е предназначена за работа в неонатологичния сектор за спасяване на недоносени деца. Тя идва да замени морално остаряла апаратура. Служи за първична реанимация и създава топлинен комфорт на бебетата веднага след раждане. Мониторът следи основни показатели като дишане, сърдечна дейност, насищане на кръвта с кислород.

    Завеждащият неонатологичното отделение д-р Жечка Велева подчерта, че дарението е много навременно, защото десет процента от децата в Кърджали се раждат недоносени. От началото на годината в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” има 300 раждания, от които 30 са на недоносени деца.Това е национална тенденция.

      Солидарни сме към трудните условия , в които работят медиците, към недооценения им труд и професионална грижа, която полагат към пациентите на фона на морално остарялата техника. Това сподели в словото си при приемането на дарението Марин Христозов, председател на местната структура на СФСМВР в Кърджали. Той подчерта,че ситуацията е до болка позната в системата на МВР. Именно от отношението на държавата към служителите на МВР се родила и идеята за даренията. Това няма да е последно дарение за здравеопазването и братята по съдба, подчерта Марин Христозов.

    Директорът на здравното заведение проф.д-р Тодор Черкезов д.м.благодари от името на колегите си и гражданите на областта за жеста. Имаме малки пациенти , които се нуждаят от по-специални грижи. Това дарение е пример за солидарност, за това че служителите на МВР са максимално съпричастни към проблемите на обществото, подчерта проф.д-р Тодор Черкезов. Той бе категоричен, че примерът създава система на солидарност и вграждане на служителите на МВР в обществото.

    Проф.Тодор Черкезов връчи на Марин Христозов свидетелство за дарение.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини