От х:

Днес в x:

Петър Жеков бе отличен с почетния знак на Димитровград

Изображение 1 от 4

    В навечерието на своя 75-годишен юбилей, Петър Жеков бе отличен от кмета на Община Димитровград с почетния знак на града тази вечер, при представяне на книгата, посветена на него - „Вълшебният стрелец Петър Жеков“. Неин автор е друг наш изявен футболен деятел – футболният мениджър и треньор Митко Добрев.

    Петър Жеков е роден на 10 октомври 1944г. в село Книжовник, Хасковско, а футболната си кариера е стартирал от ФК Димитровград. Той е първият от тримата българи, носител на „Златната обувка“ през 1969 г., и голмайстор на „А“ футболна група в България рекордните 6 пъти. 

    Жеков изказа благодарности за оказаната чест на кмета Иво Димов, както и на Митко Добрев за книгата, която е посветил на него.

    Жеков е оставил трайна диря в духовната област на България и в частност спорта, сподели директорът на градската бибилиотека Петко Каневски, и прикани всички присъстващи да споделят свои спомени и виждания за емблемата Петър Жеков.

    Топли думи за легендарния български футболист изказаха авторът на книгата - Митко Добрев, както и Дончо Донев, Малин Димовски, Иван Евлогиев, Лефтер Евтимов, Димитър Лиловски и Нина Урумска, а на срещата присъства и един от най-успешните треньори на българския баскетбол - Петко Маринов, както и други спортисти и деятели в областта на спорта. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини