От х:

Днес в x:

Собственичката на Столичната автогара обновява и Хасковската до 2020 година

    Автогарата в Хасково ще придобие нова визия и ще бъде изцяло реконструирана до година време. Такива са намеренията на новият ѝ собственик – „Етап-Адресс“ АД. Фирмата е собственост на едно от най-разпознаваемите лица в превозваческия бранш у нас – Галя Топалова. Като длъжност във фирмата тя е изпълнителен директор.

    Преговорите за продажбата на „Автогара Хасково“  ЕООД са започнали още през април-май тази година. От наши източници научихме, че до продажбата се е стигнало заради зачестилите конфликти между тримата основни акционери. Битките са се водили основно заради желанието на някои да инвестират в посока на подобряване на инфрастуктурта на автогарата и категоричния отказ на други това да се случи.

    Факт е, че на автогарата в Хасково години наред нищо не се случи от инвестиционна гледна точка, не беше забито и пиронче, освен леките козметични ремонти по фасадата и ремонт на протеклия покрив преди няколко години, така че  мястото се превърна в едно от най-неугледните в града.

    Сделката по продажбата ѝ е приключена в началото на юни тази година, потвърди за Haskovo.net новата собственичка.

    Галя Топалова е собственик и на концесията на минералните извори край Берковица. Тя притежаваше и футболния отбор Локомотив Пловдив, който обаче продаде. В сметката ѝ се пише още и собствеността и на Столичната автогара.

    Автогарата в Хасково се подготвя за оглед от проектантите, за да си кажат те тежката дума, обясни Галя Борисова. Според плана до 3 месеца трябва да е ясна каква ще е новата визия. Със сигурност обаче автогарата в областния град ще се превърне в модерно съоръжение. Ще има нова чакалня, ще бъдат направени тоалетните, съобразно европейските изисквания, кафенета и места за хапване също ще има, но те ща са ситуирани по нов начин. Тя обаче отказа да посочи приблизителна сума, която има намерение да похарчи за обновяването, преди да е видяла предложенията на експертите.

    Галя Топалова посочи, че се надява с придвижването на документите в общината по предстоящата реконструкция нещата да се случат до март-април догодина и работата на терен да започне.

    Автогарата обаче няма да бъде затваряна, категорична е собственичката ѝ. Плановете са през септември 2020 година лентата на обновеното автобусно съоръжение в Хасково да бъде прерязана.

    Красимира Славова
     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (20)

    • 1
      Ан
      антимишок
      76 -5
      10:12, 31 авг 2019
      Най-после!!!!Автогарата ни беше заприличала на цигански коптор,голям резил!
      • По
        Порчо
        48 -17
        13:00, 31 авг 2019
        Така или иначе на тази автогара рядко се чува българска реч! Да не мислиш, че пак няма да е пълна ман-галщина? То май вече други в този град не останаха! Ман-гали, пенсии и търсещи далавера и мутрафончета!
    • 2
      Кю
      Кюмуров
      49 -8
      10:21, 31 авг 2019
      Напишете имената на сегашните собственици. Не са ли бивши партийни номенклатури. Дайте инфо. Май са нещо като Банев хубавеца. За такива само затвор.
      • Ku
        kuma lisa
        8 -2
        07:21, 2 сеп 2019
        По времето на кмета Атанас Василев /даскала/ и т.нар. подмасова приватизация по Костово време си я споделиха същия този Ат.Василев и Апостол Апостолов от с.Книжовник --- съпруг на не безизвестната и мн.алчна докторица М.Апостолова , тази която продаваше протоколите за " АСТМА" на децата от цялата циганска маала на Хасково и околните села ---- питайте ги те знаят къде е кабинета на Постоловата докторица ---
    • 3
      Ne
      nelicha – нелича
      67 -2
      11:46, 31 авг 2019
      Авто гарата и много други имоти, бяха дарени от Стойчо и Кица Марчеви на жителите на град Хасково. Общината трябваше да ги стопанисва и отдава под наем.А постъпилите средства да подпомагат общинския бюджет. Вместо това те бяха продадени, което е в разрез с волята на дарителите. В случая, гражданите могат да осъдят администрацията продала тези имоти, но това няма, как да стани. Защото няма, кой да защитава тяхните интереси.
      • Ан
        АНЖЕЛИС 13
        13 0
        18:15, 1 сеп 2019
        Нелич това е истина! Само хасковлиите кореняци го знаят и знаят също че няма на кого да се жалват -ГЛАС В ПУСТИНЯ! Тази власт си крепи бюджета на гърба на бедните и инвалидите !От една страна дават а от друга си го вземат!!!!
    • 4
      00
      001
      24 -7
      14:10, 31 авг 2019
      А нали щяха да я местят на Дунав във поделението!!!!!Или първо ще се похарчат едни пари после ще се разруши а може би това е целта да го на....кат на въпросната госпожа да си хвърли парите на вятъра!!!!!
    • 5
      Ма
      мастикаджия
      12 -8
      18:19, 31 авг 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Ба
        Бат Кольо
        9 0
        11:12, 3 сеп 2019
        ETAP-ADRES е фирма на Доган.Не си правете илюзии.
        От години автогарата е разпределителна станция за наркотрафикантите ,идващи с автобуси от Турция.
        Това е обществена тайна, но "великият" комисар Цанков само мига на парцали, и се прави на ощипана мома.
        Ама нали е от ДПС - как да реагира срещу началниците си?
    • 6
      Чи
      Читателка
      14 -3
      19:02, 31 авг 2019
      И отново логото ви е върху лицето на дамата, за поред път, невероятни сте!!!!
    • 7
      Ма
      МАНГО
      14 -11
      20:08, 31 авг 2019
      Въпросната госпожа, ако има малко от малко сиво вещество, ще направи нова автогара извън чертите на града /най-добре в северна посока - най-близо е до магистралата и до околовръстното/. Сегашния терен може да го "шитне" на... достатъчно изпрани пари има в Хасково, за да си направят поредната кооперация. И да си прибира кротко наемите. А за нас, жителите на този град - ще се оттървем от поредната цигания, ситуирана на пъпа на града.
      • Ай
        Айсиктир
        22 -5
        23:30, 31 авг 2019
        Манго, а не искаш ли автогарата да я направят в Димитровград, там ще е близо до международния влак и лесно ще товарим хасковските ц***** на вагоните за Германия.
    • 8
      Ци
      *******
      12 -6
      20:32, 31 авг 2019
      И нова и стара автогара да е пак ще е пълна цигания
    • 9
      Ха
      Хасковлия
      16 -1
      22:15, 31 авг 2019
      Като се изчистят всички дето нямат автобуси,а продават билети и прибират комисион от Турските фирми от 5 до 25 лв. на билет и не плащат данъци и нямат касови апарати.Данъчните да си свършат работата на автогарата.А за Европа прибират от билет по 45 лв. комисион.И написали едни табели на турски по офисите сякаш сме в съседна Турция.Дремят вътре едни чакалки и лъжат пътниците.То фирмите си личат дето имат автобусни линии и всичко е както трябва.Другите да ги погва данъчно и икономическа полиция.
    • 10
      76
      768079-8
      2 -5
      22:37, 31 авг 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 11
      Пъ
      Пътничка
      9 -1
      22:43, 31 авг 2019
      До фирма Метро има два офиса голяма измамничка е тая там.Щом фирмите от Турция не искат да работят с нея и няма билети на кого и как продава данъчното не се ли замислят и защо не им правят проверки.И не е само тя така в тоя касов салон.Печалбите се укриват.Иначе патрон до патрон....
    • 12
      00
      0000
      9 -2
      23:16, 31 авг 2019
      Ще остане ли нещо държавно в България изобщо?
    • 13
      Шо
      Шофьор на такси
      11 -6
      12:54, 1 сеп 2019
      Селските туркинки от Акбунар са превзели касовия салон имат уж фирми.Данъчните си затварят очите,че печелят от процента на продаден билет и нищо не плащат.Чиста печалба и изхвърляне от тъпи читаци.Само Арда тур плаща данъци и прави инвестиции.
    • 14
      Ед
      ЕДИН ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ
      3 -1
      21:31, 26 мар 2020
      Собствениците на автората в Хасково бяха 4-ма, а не 3-ма. Да, поради алчността на някои от собствениците се стигна до незаконно отстраняване на двама от управителите на дружеството и докато се влачеха делата, останалият управител г-н Ап.Апостолов на няколко пъти даде интервюта в хасковските медии как 150хлв. не стигат за ремонта на автогарата. Явно хасковлии са забравили, а и "Не са забелязали този голям ремонт ". Няма да коментирам тези действия на управителя, защото всеки интелигентен човек веднага ще се досети какво се е случвало с парите за този "крупен ремонт". И интересно защо след като той не искаше да се инвестира в ремонти, го "направи" след това.Ето само една от причините, за да се стигне до продажбата. Г-жа Топалова е човек от транспортния бранш и знае какво да прави. Успех на нея и превилегия за хасковлии!
    • 15
      Со
      Собственик
      1 0
      18:57, 15 апр 2020
      То двете годпожици дето се имсха по документ за собственички и управителки много добре си знаят как Аподтолов ги направи такива йато им даде скции. Много добре си знаят как са станали акционерки и после срещу Спистолов се обърнаха, а фобре си поживяха и харчиха като разпорени. За какви заслуги се дават акции на млада вдовица от Книжовник, а другата далечна роднина....????? Само трябваше да са благодарни, че от гладни и пострдствени ги птевърна в надути почти милионерки без никакви заслуги към транспортния бизнес и бранш.Да са живи и здрави всички , така се приватизира и ,, лапа пара ,, наготово.
    Последни новини