От х:

Днес в x:

Airbus кацна в царевицата до Москва, по чудо само 23-ма ранени (видео)

Пътнически самолет направи аварийно кацане в нива до едно от московските летища, след като се сблъска с ято птици. Ранени са поне 23-ма души, съобщават световни агенции.

Airbus 321 на "Урал еърлайнс", превозващ 226 пътници и седем души екипаж, удря птиците при излитането от московското летище "Жуковски" към Симферопол, в Крим.

Авиокомпанията посочва в изявление, че птиците са попаднали в двата двигателя на самолета, причинявайки неизправност. След това пилотът прави аварийно кацане в царевично поле на около 1 километър от летището.

Руските здравни власти съобщиха, че 23 души, включително пет деца, са хоспитализирани с наранявания. "Урал еърлайнс" хвали екипажа за неговия професионализъм в организирането на евакуацията. Кадри от местопроизшествието показват командира на полета, който насочва пътниците да се отдалечат от самолета през царевичното поле.

"Всички отговорни служители на летището уверяват в един глас, че системите за разгонване на птици просто не могат да се справят с тях - те живеят на разположено наблизо гигантско сметище", написа baza@bazabazon в twitter

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини