От х:

Днес в x:

Окончателно: Навесите на терасата на Пламен Георгиев са незаконни. Преглед на печата

 

Транспорт.

"Дума":

70 000 лева от невърнато ресто събрали в Градския транспорт в София за три години

Автоматите за билети в автобусите, тролейбусите и трамваите в София не връщат ресто, ако пътникът не пусне точна сума монети. А това невърнато ресто остава в касите на Градски транспорт. Оказва се, че за три години са събрани над 70 000 лева от невърнати монети. Информацията съобщи "Капитал" като се позова на справка от Градския транспорт, изискана от вестника. Става дума за извънредни постъпления. Според изпълнителния директор на дружеството Евгени Ганчев, посочената сума е много малък процент от всички суми, събрани от продажба на билети. Които, по думите му, надлежно се заприходяват в дружеството като извънредни приходи и се използват за поддръжка на системата за таксуване.

За 2015 г. невърнатото ресто е било за 4005.30 лв. (0.099% от приходите), за 2016 г., когато цената на билета беше повишена на 1.60 лв., вече е 16 523.70 (1.3% от приходите от билети за същата година), за 2017 г. е 24 410.65 лв. (1.3% от приходите), през 2018 г. - 26 601.90 лв. (1.56%).

Посещение.

"Сега":

Американският разрушител "Портър" влезе във Варна

По случай 140-та годишнина на българските Военноморски сили американският разрушител "Портър" (USS Porter) от състава на ВМС на САЩ е на посещение във Варна от 9 до 11 август 2019 г., съобщава американското посолство в София. Командир на кораба е капитан ІІ ранг Крейг Трент.

Бойният кораб освен това извършва рутинна операция по патрулиране, с цел поддържане на сигурността в акваторията на Черно море, както и за подобряване на комбинираната готовност и военноморските способности със съюзници и партньори в НАТО в региона.

Шарже д"афер на Посолството на САЩ Джъстин Фридман и контраадмирал Майкъл Бейз, началник отдел "Международно сътрудничество" на Шести американски флот ще се включат в събитията в чест на годишнината на българските Военноморски сили и ще присъстват на церемонията по производството в първо офицерско звание на випускниците на Висшето военноморското училище "Н. Й. Вапцаров".

Дело.

"Монитор":

Шефът на "ТАД Груп": Ще свалям правителството

Обвиненият в подбудителство към кибертероризъм собственик на "ТАД Груп" Иван Тодоров е заявил намерение да сваля правителството. Това става ясно от данни, публикувани на сайта на Апелативната спецпрокуратура.

В четвъртък държавното обвинение внесе нови 4 тома с доказателства по време на открито съдебно заседание за мярката за неотклонение на Тодоров. Първата инстанция - спецсъдът, му определи 100 000 лв. гаранция, но въззивният съд я отмени и наложи задържане под стража. Прицелването в кабинета е установено, след като разследващите са снели данни от чат група tad cyber team. Там на 5.3.2019 г. Иван Тодоров пише*: "Ще свалям правителството ха-ха".

Решение.

"24 часа":

Окончателно: Навесите на терасата на Пламен Георгиев са незаконни

Окончателно решение бе взето по казуса с апартамента на бившия антикорупционен шеф. Навесите на терасата на Пламен Георгиев са незаконни, съобщиха за bTV от община Слатина.

Втората проверка на районните инспектори стига до същите изводи, както и преди 3 месеца.

Почти 60 квадрата от навесите са без необходимите строителни книжа.

Заповедта за събаряне вече е подготвена и ще бъде връчена на Георгиев на 19 август.

Първото становище на община Слатина беше обезсилено от директора на столичния строителен надзор Влади Калинов.

Той се раздели с поста си, а кметът на Слатина извърши повторна инспекция.

Пламен Георгиев, който вече е спецпрокурор, трябва да премахне незаконно построеното за своя сметка до първите дни на октомври.

Георгиев може да обжалва решението в съда.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Di
    Dimmu
    2 0
    11:31, 10 авг 2019
    А нещо за Краси - пет тераси?
  • 2
    Ба
    Бай Коста папагала
    2 0
    13:53, 10 авг 2019
    Пламен трябвало да махне терасата Това са пак КьОРФИШЕЦИ нищо няма да махне Сега ще обжалва и терасата ще остане
Последни новини