От х:

Днес в x:

Безплатен безжичен интернет на 5 места в Димитровград

Днес Кметът на община Димитровград Иво Димов, подписа договор за изпълнение на спечеленият от община Димитровград проект на Европейската комисия за изграждане на висококачествен интернет достъп на граждани и посетители на ЕС чрез безплатни точки за безжичен достъп на обществени места, като паркове, площади, обществени сгради, библиотеки и др. Съгласно условията на ЕК безвъзмездните средства са на стойност 15 000 € съобщават от общината. Зоните, на които ще бъде изграден безплатен безжичен интернет са както следва:

∙             Булевард „България“ и площада пред сградата на общината;

∙             Парковата зона зад сградата на общината до входа на парк „Марица“;

∙             Парк „Марица“;

∙             Парк „Вапцаров“;

∙             Централната част на квартал Черноконево.

Изпълнението на проекта започва от днес и се очаква инсталационните процедури да са изпълнени до края на месец август. Сумата от 15 000 евро, която е отпусната е за еднократно покриване само на разходите за оборудване и инсталиране на точки за Wi-Fi достъп, които отговарят на условията. Община сама ще трябва да плаща сумите за интернет достъп, като скороста на интернета трябва да бъде минимум 30Mbps на точка. Едно от условията по проекта е услугата да бъде поддържана и предоставяна минимум 3 години и да бъде напълно безплатна за населението.

Предвижда се след изграждането на тази мрежа общината веднага да изгради за своя сметка и безплатен безжичен интернет в парковата зона пред Детския младежки център, библиотеката и музея.

Целта на инициативата WiFi4EU е да се предостави висококачествен интернет достъп на граждани и посетители на ЕС чрез безплатни точки за безжичен достъп на обществени места, като паркове, площади, обществени сгради, библиотеки или здравни центрове. Ще бъдат раздадени ваучери, финансирани от Европейската комисия чрез инициативата, за да се подкрепят общините при инсталирането на точки за безжичен достъп в тези центрове на обществения живот, като се използват услугите на дружества за инсталиране на Wi-Fi.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ол
    Олег
    7 -1
    11:18, 6 авг 2019
    Остава и да работи по-дълго време отколкото да минат изборите! Стара българска и също димитровградска традиция е да се прави много, а да не се поддържа нищо!
    За справка - парковете на ДИмитровград!
  • 2
    Ha
    hahaha
    1 0
    13:54, 9 авг 2019
    То и след изборите ще работи, ама като свърши проекта и вече няма пари, нъц-клъц! Също като с електрическите колела и подобни други общински....
  • 3
    Ве
    Вече не работи
    0 0
    10:40, 2 фев 2020
    Тъпия кмет го спря
Последни новини