От х:

Днес в x:

Хасковлии: Институциите са виновни за пробива в НАП, не хакерът

Масово хасковлии смятат, че институциите са виновни за пробива в системата на НАП, а едва 6.8% (40 души) са посочили хакера. Това сочат данните от анкетата на Haskovo.net.

Допитването е с въпрос: "Кой трябва да носи отговорността за хакването на НАП и изтичането на личните данни на милиони българи? В него са участвали 592 души.

Най голям дял от анкетираните - 30.9% (183 души) са посочили, че за пробива вина трябва да понесе ръководството на НАП.

29.9% (177 души) смятат, че вина трябва да понесе Правителството.

19.6% (116 души) смятат, че отговорността за пробива е на Министъра на финансите Владислав Горанов.

Останалите 12.8% (76 души) са заявили, че хакването не е е важно и без това ни подслушват и наблюдават отвсякъде.

Анкетата не претендира да е официална, но дава обща представа за нагласите сред обществото. Резултатите от анкетата може да видите тук.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ед
    Едно мнение
    6 -5
    11:20, 2 авг 2019
    Фирмите, които пишат софтуера на държавата, не се избират от лицата, които после трябва да поддържат този софтуер, а от най-високо ниво. Това не попречи, после те да се окажат в ролята на жертвено агне. Българите се будна нация и осъзнават ясно този факт. Колкото до "хакера", той е по-скоро будител, отколкото вредител.
  • 2
    Хм
    хм
    11 -3
    12:02, 2 авг 2019

    Много будна нация сме, ама докпускаме да ни управляват такива ....... .Хакера едва ли е будител.Той по скоро е търсил клиенти за фирмата.А за нивото на управляващите говори например и факта че купуваме машини за гласуване от ......... Венецуела! Някой чувал ли е с какво е известна тази държава и какво става там? Какви са тези далавери и защо пак ни правят на будали?Страхотно ниво на управление и страхотен народ, никой не гъква, никой не протестира, да идем да питаме и въженцата ли ще ни раздават за да се обесим.Ето така няма да има българи след още 100 години.Ще сме от народите изчезнали от лицето на Земята.И какво като имаме славна история?И какво като българите не са будали и в чужбина се реализират успешно?Необходим ни е патриотизъм за да се съхраним и трябва да има контрол върху управляващите.Европа няма да ни даде това.Трябва ние сами да се спасим.Нали знаете за давещите се.

  • 3
    Да
    данъчен хакер
    4 -12
    12:36, 2 авг 2019
    хасково нет не заблуждавайте хората с анкетите си.... Виж коментара
    • Ha
      haha
      13 -2
      12:54, 2 авг 2019

      и що си толкова раздразнен : Анкетата не претендира да е официална, но дава обща представа за нагласите сред обществото. Истината е че държавните изституции и управляващите мноооого се излагат през последната седмица

  • 4
    35
    358
    6 -3
    12:54, 2 авг 2019
    Каквито са ни пътищата такива са ни и сайтовете.
    • 22
      222
      6 -3
      12:57, 2 авг 2019

      Не можеш да слагаш всички сайтове под един знаменател.Някои са на Герб, други на БСП, трети са свободни (за сега) да си кажат мнението.На който не му харесва да си чете партийния сайт :DDDD

Последни новини