От х:

Днес в x:

Първанов: Не е излишно държавата да остави в режим на диета партиите

"Няма да е излишно, ако държавата остави в режим на диета партиите." Това заяви президентът Георги Първанов в студиото на bTV по повод партийните субсидии.

По думите му тази тема за пореден път е показала колко изкривен е българският политически дебат.

Партиите заминават хората със собствените си партийни въпроси, а има много по-съществени въпроси, подчерта Първанов.

Той отбеляза, че с АБВ са направили кампания без субсидия и изтъкна, че очевидно и така е възможно.

Първанов счита, че не е въпрос във фасадата - дали ще е американски или германски модел на субсидиране на партиите, ако не се разбие тежкото купуване на гласоподаватели.

Големите пари се въртят под рафта, отсече той. Той е категоричен, че вече никой не прави кампании с листовки и не е това проблема в субсидирането.

Според него всичко е договорено и финансирането става под рафта, като по думите му това означава, че партиите остават свързани с бизнеса.

Относно съдбата на АЕЦ "Белене", президентът подчерта, че към днешната дата централата е трябвало да работи и да произвежда ток, а не сега да мислим за нарастване на цените или да не останем без ток.

За мен е важно да се реализира независимо с какво участие, изтъкна той.

По отношение на участието на Ахмед Доган в ТЕЦ "Варна", президентът заяви, че не може да прецени доколко Доган има капацитет оперативно да ръководи екип.

Георги Първанов коментира и възможната кандидатура на Мая Манолова за кмет на София, като за пореден път подчерта, че партиите не бива да я задушават, тъй като една партийна подкрепа по думите му може и да изолира. Той допълни, че Манолова би била силен кандидат.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини