От х:

Днес в x:

Повече жени са жертва на трудови злополуки. Международен ден в памет на загиналите

При станалите трудови злополуки в Хасковска област пострадалите са повече жени. Данните са за 2018 година, за която в региона са разследвани 16 от общо 37 злополуки на работното място. Със смърт са завършили седем от случаите. С фатален край при ПТП е била един от тях, в вследствие на травматично увреждане също е една, а другите 5 са с нетравматични увреждания и не са признати за трудови злополуки. Една от злополуките е довела до инвалидност.
Злополуките на работното място са станали в МВР, болници, в сферата на образованието, има в държавна администрация, строителството, в секторите транспорт и промишленост.
Днес се отбелязва Международният ден в памет на загиналите при трудови злополуки. Според данните от ИА „Главна инспекция по труда“ ежегодно у нас в рамките на контрола се установяват между 180 000 и 200 000 нарушения на трудовото законодателство и на безопасните условия на труд.
Подобряването на условията на труд и връзката им с бъдещето на труда е темата и на Световния ден за безопасност и здраве при работа, който се отбелязва също на 28-ми април. През тази година Международната организация на труда има вековен юбилей, а с това са свързани и редица инициативи, сред които изготвянето на глобален доклад, който ще обхване еволюцията на безопасността и здравето от основаването на МОТ през 1919 г. до момента.
Красимира Славова
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини