От х:

Днес в x:

Ширин Местан иска да отиде на погребението на загиналото бебе

"Безкрайна е тази трагедия, но вината е друго нещо", коментира политикът Лютфи Местан, освободен вчера от ареста срещу 10 хил. лева гаранция.

Преди дни при пътна катастрофа с негово участие загина 6 месечно бебе.

Вече са му повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост за смъртта на детето. По-голямото дете и родителите са с наранявания, но без опасност за живота.

"Съпругата ми е разговаряла и с бащата, и с бабата и дядото на починалото дете. Изразила е съболезнования и желание да отиде на погребението. Разбираме болката на тези хора, експертиза, вина - не ги интересува. И аз да съм на тяхно място, ще е само болка", каза още Местан.

Ширин Местан е била председател на Държавната агенция за закрила на детето от създаването ѝ на 29 ноември 2001 до 2009 г. Секретар е на Балканския мултимедиен център към Държавната музикална академия

Видимостта наляво на пътя, по който е пътувало към Местан семейството, наистина е ограничена, защото има завой. Това сочи експеримент на Би Ти Ви, показан тази сутрин.

"Покрусен съм, искрени съболезнования, имам само една молба обаче - да не раздаваме предварително присъди. На снимките се вижда моята кола, станала фронтално на пътя. Но ако съм пресякъл предимство, тази кола трябваше да е ударена отляво, защото завивам отляво. Всички видяхте, че тази кола е непокътната отляво. Ударена е фронтално, от удара се измества и застава даже в посока Гърция и хората, които дойдоха, са мислиха, че е пътувала не към Кърджали, а към Гърция другата кола", обясни самият Лютви Местан.

"Категорино ударът е в дясното на мен платно, ляво на неговото. Нищо, абсолютно нищо не можех да направая. Спрях, погледнах наляво - нямаше кола, надясно нямаше кола. Минах в лявото патно и колата застана на пътя на Кърджали, затова ударът е фронтален", продължи разказа си той.

Според независими пътни експерти кръстовището е опасно, според АПИ е консултирано с полицията и не е. Две тежки катастофи са ставали на същия участък от пускането му.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ва
    Василев
    6 0
    11:05, 16 апр 2019
    Съвина- и двамата водачи са виновни. След автотехническите експертизи ще се установи,че пострадалият водач е карал с превишена скорост, а другия независимо от това не е осигурил предимство.
  • 2
    Er
    Er
    7 -1
    13:31, 16 апр 2019
    Онова пияното-заляното, убило детето си с моторната шейна, защо е на свобода !?
  • 3
    Ск
    скрипал от лондон
    3 -2
    19:43, 16 апр 2019
    Сега ще се завъртят едни пари и Латвито ще излезе невинен След което случая ще се забрави И вълка сит и агнето цяло ---български абсурди
Последни новини