От х:

Днес в x:

10 °C

Журналист пострада на блокада в Габрово

Двама журналисти пострадаха по време на снощните сблъсъци между протестирращи и жандармерията в Габрово. По време на протеста мнозинството е освиркало вицепремиера Томислав Дончев, който беше изпратен от правителството в града, където възникна напрежение, след като продавач в магазин беше пребит от трима роми на работното си място заради забележка.

Единият от пострадалите - операторът Даниел Стефанов, разказа в сутрешния блок на Нова телевизия за снощните сблъсъци. Вчера отразихме протеста, попаднахме на две блокади на жандармерията. Протестиращите се пръснаха на групи, една от групите се запъти към квартала, където явно живеят роми, а там също имаше блокада.

Когато чух "Натискайте, ще пробиваме", успях да хвана колегата и да го дърпам, за да не сме на първа линия, но не можах да избегна палката на жандармерист в главата ми. От главата ми шурна кръв, успяхме да излезем от тълпата.

Посетихме Спешна помощ, където ми направиха четири шева, има съмнения за комоцио. Искаха да ме оставят в болницата за наблюдение, но отказах, каза Стефанов.

Репортерът Веселин Цветанов, който е с оток на главата, каза, че между него, колегата му и жандармерията не е имало никакъв диалог. Бих казал, че реакцията им беше неправилна – на първата блокада протестиращите бяха стотици и успяха да ги овладеят с диалог. На втората протестиращите бяха в пъти по-малко, заяви Цветанов.

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини