От х:

Днес в x:

Сочен за "муле" в телефонни измами мислел, че носи документи

Изображение 1 от 2

    Задържаният за телефонна измама Тодор Степанов ще остане за постоянно в ареста. Това реши днес съдия Милена Дечева от Окръжния съд в Хасково, който потвърди решението на Районния съд в Харманли.

    Според разследващите 63-годишният мъж от село Славяново е действал като муле в телефонни измами. Едното престъпление е извършено на 26 февруари 2019 година, за което му е повдигнато обвинение. Тогава 72-годишна харманлийка е преметната с 480 лева и златни накити, които поставила в чанта и ги хвърлила през прозореца на къщата си. Възрастната жена мислела, че помага на полицията. Другата телефонна измама е извършена два дни по-късно, която вероятно ще бъде приобщена към обвинението, заяви в съдебната зала прокурорът Делчо Лавчев. Той пледира обвиняемият да остане за постоянно в ареста, тъй като според него събраните по делото доказателства са безспорни, че Степанов е участвал в престъплението.

    Служебната адвокатка пък настояваше клиентът й да бъде пуснат под домашен арест и представи пред съда медицински документи за заболяванията му.

    Тодор Степанов заяви пред 3-членния състав магистрати, че в първия случай мислел, че има документи в чантата. След като взел пратката, твърди той, бил заплашван по телефона и бил принуден да повтори схемата.

    След оттегляне за съвещание магистратите потвърдиха определението на първоинстанционния съд. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ни
      Николай
      6 -2
      17:13, 12 мар 2019
      Г-да журналисти от Хасково. Нет поправете името на съдийката :Малко е смешно - - - - Милена Дечев?
    • 2
      Ве
      Ветеринар
      19 -1
      17:36, 12 мар 2019
      Това не е муле.Това е уличен помияр.
    • 3
      Gr
      Greshka
      7 -1
      18:53, 12 мар 2019
      А какво да говорим, че няма съгласуване по род и число. Че са объркани и глаголните времена, и фамилии.
    • 4
      Не
      Неразбиращ
      7 -2
      19:19, 12 мар 2019
      Горките пенсионери, как самоотвержено искат да помагат на полицаите, дават мило за драго само и само да покажат, че са бдителни към нарушенията на обществения ред и измамите. А този измамник, ако е бил болен, как участва в такива схеми ?
    • 5
      Ро
      робин худ
      11 -1
      19:31, 12 мар 2019
      е,добре,ще осъдят човека и ще спрат ли гадовете да оберат следващите старци? Дръжки.Много добре се знае кой върти далаверата-показваха ги по репортажи в големите палати.Защо не ги арестуват тях,а само мулетата им?Толкова години...Помислете г-да,явно се плаща някъде към вмерисаната глава на нашите управници.ТОВА Е.
      • Ай
        Айсберг
        0 0
        10:12, 13 мар 2019
        Подценявате проблемите. Не са организатори тези с големите палати. Дори те са бушони. Зад тази измама стоят същите хора, които унищожиха България, техните помощници и агенти политици, полицаи и хора с власт. Това е част от необявената война срещу българите, която за съжаление е почти спечелена от враговете ни. Твърде продажно се оказа племето, за да оцелее и твърде глупаво, за да отвърне на основните врагове.
    Последни новини