От х:

Днес в x:

Путин уволни девет генералa

 
Президентът на Русия Владимир Путин освободи девет генерала от различни институции. Това стана със специален указ, като документът е публикуван в официалния портал на правителството за правна информация.
 
От своите длъжности са освободени генерал-майорът от полицията Рафаил Гилманов, който бе заместник-министър на вътрешните работи на Татарстан; генерал-лейтенантът от вътрешните служби Сергей Диденко, служител в Министерството на извънредните ситуации; генерал-майор Ирина Зейберт, старши асистент на председателя на Следствената комисия; генерал-майор от вътрешните служби Александър Кузнецов, заместник-началник на Централния съвет на Красноярск към Министерството на вътрешните работи; генерал-майор от вътрешните служби Владимир Никитеев, оглавяващ управление ФСИН за Кировска област; генерал-лейтенантът Павел Николаев, ръководител на управлението на СК за Татарстан.
 
Също така генерал-полковниците от вътрешните служби Игор Одер и Игор Панин от Министерството на извънредните ситуации и генерал-майор от полицията Сергей Солопов, началник на отдела за борба с корупцията в Централния съвет на МВР в Москва.
 
Със същия указ Путин направи няколко назначения. Президентът на Русия назначи генерал-майор Олег Илийнич на поста началник на Главна дирекция на МВР за противодействие на екстремизма, а генерал-лейтенант Сергей Умнов, който оглавяваше петербургското управление към Министерството на вътрешните работи, стана зам. -министър на МВР.
 
Източник: vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини