От х:

Днес в x:

5 °C

Хасковската болница с награда за лечение на инсулти, спасили над 20 с тромболиза

  Хасковската болница получи награда за лечение на пациенти с исхемични инсулти чрез съвременния метод венозна тромболиза. Отличието връчено по време на 3-та Национална среща за лечение на исхемичен мозъчен инсулт в Пловдив.

  "За наша радост получихме втора награда за лечение на инсулти с тромболиза", каза началникът на Неврологично отделение към МБАЛ-Хасково д-р Анна Стоянова. Тя допълни, че отличието е едно признание за труда на всички медици в отделението през изминалата 2018 г., която е била доста успешна.

  Грамотата е връчена от председателя на Дружеството по неврология в България акад. Иван Миланов.

  Лечението с поставяне на инжекцията беше въведено в хасковската болница през декември 2017 година. Първата манипулация се оказа неуспешна. През 2018-а обаче методът набрал темпове и през годината са извършени 24 тромболизи като 17-18 от тях са успешни, обясни д-р Стоянова. От началото на 2019 година до момента са поставени още 4 венозни инжекции на пациенти с инсулти, приети за лечение в Неврологичното отделение в областния град. Най-младият човек, успешно лекуван с тромбилиза, е мъж на 39 години. От болничното заведение припомниха, че за прилагане на сравнително новия метод в Хасково за лечение на мозъчния удар, е пациентите да потърсят медицинска помощ още при първите симптоми. Важно е да се реагира в първите 4 часа и половина, защото в противен случай прилагането на лечението с венозна тромболиза не е препоръчително.

  По време на здравния форум първата награда е връчена на болницата в Кърджали, която е отличена като "Най-бързо просперираща болница за 2018 г.". Третата награда е за Университетската болница в Пловдив, а четвъртата - за Неврологично отделение на МБАЛ-Силистра.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Не
   Недко
   17 0
   15:50, 28 яну 2019
   Поздравления !
  • 2
   Ле
   Лекар
   9 0
   19:52, 28 яну 2019
   Поздравления!Най-после нещо позитивно!
  • 3
   Ди
   Динко Тенев
   4 0
   23:09, 28 яну 2019
   Браво и адмирации за целия екип !
  • 4
   Ле
   Лекар
   4 0
   09:07, 29 яну 2019
   Браво!Най-после в Нервно отделение Хасково големи успехи! Пожелавам на колегите здраве и 1-во място следващата година!

  Хороскоп за 22.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес имате доброто желание да приключите успешно с всичките си ангажименти, друг е въпросът дали ще дадете всичко от себе си това да се случи. Имате шанса да постигнете добри резултати, в определени моменти ще ви се наложи да разчитате на отделни хора.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес действате извънредно рационално и това много ви помага с каквото и да се захванете. Изпипвате всяка подробност и получавате перфектни резултати. Внимавайте обаче в отношението си с околните, възможно е неволно да нараните някой.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре ще е днес ако не давате твърде много воля на емоциите си, тъй като това може да се окаже пречка в контактите ви. Близък човек ще успее да внесе уравновесеност в ситуация, в която попадате. Отношенията с любимия човек са чудесно, радвате се на взаимни чувства. Поставяте си доста висока цел за изпълнение, което е възможно да ви затрудни.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Общуването с човек, към когото изпитвате добри чувства ще подобри настроението ви, освен, че ще го спечелите за своя идея. Във възможностите ви е заедно да постигнете обща цел. Вдъхновени ще преодолеете всичките си затруднения днес и ще се радвате на споделено внимание вечерта.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразбирателството с някой днес може да се превърне в конфликт. Станете по-отстъпчиви и най вече потърсете начини, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не забравяйте за дадената си дума, защото по нейното изпълнение ще съдят за вас. Ако можете да обновите гардероба си ще се почувствате чудесно.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще намерите решение по въпрос, превърнал се в проблем в отношенията с интимния ви партньор или с друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени и разведрите обстановката с чувството си за хумор. Всеки има нужда от лично пространство, уважавайте чуждото и не натрапвайте своето.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Добре се справяте със служебните си задължения и съвсем основателно ще получите подобаващото признание. Колебаете се, не сте сигурни как точно да действате. Изчакайте особено ако се отнася до делови начинания.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се наложи да се смирите и да потърсите услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Потиснете гордостта си и протегнете ръка за прошка, всички ще останете доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нечие мнение ще предизвика у вас противоречиви чувства. Няма да скриете разочарованието си или напротив, възхищението си от човека, дръзнал да сподели разбиранията си. Бизнес-предложение ще ви накара да планирате следващия си ход.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточеността в работата ще ви спести странични проблеми. Денят е подходящ за планове в професионалната сфера. В близките дни се очертават интересни събития, с чиято помощ може да ускорите постигането на нещо важно за вас. Създайте си повече радости и отворете сърцето си за любов.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се вълнувате от предстоящо събитие и ще търсите начини как да избегнете финансова зависимост от някого. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде. Помощта на близък човек ще бъде неоценима за вас, намерете начин да му го покажете.
  22 яну 2020
  Последни новини