От х:

Днес в x:

Вечер на планинарското кино в Асеновград

За втора поредна година в Асеновград ще се състои "Вечер на планинарското кино". В събитието, организирано по идея на Сдружение „Устремени“, ще вземат участие спортисти, планинари, пещерняци, велосипедисти и други, свързани с планинарството.

Вечерта е планирана за 26-и януари. Официалното откриване ще бъде в 16:00 ч., след което ще бъде показан клип с неизлъчвани разкази 3х8000 с Боян Петров и полския алпинист Януш Голоб (филм на Боян Петров и Жоро Торнев). Малко след това ще започне „Свобода сред просторите" - презентация "Ултрамаратона Пирин Ултра" през погледа на Мая Танева, финиширала 4-та.

Вечерта ще продължи с фотоочерк на пещерни експедиции Тененгебирге 2017-2018 (презентация от спелеолога Крум Сираков), презентация на Владимир Конушлиев от велоклуб „Крива спица“ на тема „Защо моята страст е планинското колоездене“, любителско видео на Пламен Петков за зимно изкачване на връх Мальовица, „На крилeтe на мечтите“ - филм с инструктура по парапланеризъм Николай Йотов, „За хората и мечките“ - филм за изследването и опазването на популацията на мечките в България и съжителството им с хората в района на западни Родопи и филма на NDR TV за България „През дивите Балкани“.

Съорганизатори на събитието са Градска библиотека "Паисий Хилендарски", Туристическият информационен център и Центърът за местни инициативи и развитие в Асеновград, Пещерен клуб Черни връх - Caving club Black peak, Велоклуб "Крива спица" и СКб „Triton Extreme“.

Събитието ще се проведе в Градската библиотека.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини