От х:

Днес в x:

И папата си има Facebook

Ватикана ще направи пореден опит да се популяризира сред младото поколение активно ползващи компютър вярващи, като създаде профил на папа Бенедикт Шестнайсети в социалната мрежа "Фейсбук" (Facebook), съобщи ДПА.

"Папата проявява голям интерес към тези неща", разкри председателят на Папския съвет за социални комуникации архиепископ Клаyдио Чели в телевизионно интервю.

Той припомни, че по-рано тази година 82-годишният глава на Римокатолическата църква подкрепи създаването на страница на Ватикана към сайта за видеообмен "Ютюб" (YouTube).

"Папата ни подканя да развием една култура на диалога, уважението и приятелството, особено между младите хора", добави Чели.

"Смятаме, че този папски съвет трябва също да използва новите технологии, за да подкрепя създаването на нови приятелства по света".

Новото приложение, озаглавено "Папата се запознава с теб във "Фейсбук" позволява на потребителите да си разменят виртуални поздравителни картички със светия отец, към които могат да се прилагат цитати от негови речи и послания.

Очаква се на 24 май да заработи и новият сайт на Ватикана http://www.pope2you.net .

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини