От х:

Днес в x:

По-добре пушачи, отколкото тарикати

Частно парти. Тази табела ще виси след юни 2010 г. пред почти всяка кръчма или кафене у нас. А зад нея напълно непознати хора ще бълват на воля облаци дим. Това е само един от вариантите новоприетата забрана за пушене на обществени места да си остана врата в полето, каквато е масовата практика със законите у нас.

Всеки собственик на заведение, който не иска да губи клиенти, ще попита с основание: какво му е общественото на частното парти?

Няма спор, че в момента непушачите са онеправдани. Само че не от зависимите от никотина, а от всички в държавата, които отказват да спазват правила или да контролират и глобяват нарушителите, ако това им е работата.

С новата забрана депутатите на практика стимулират прословутия български тарикатлък на дребно, заради който милион неща в държавата не вървят и все си пътуваме във влака на Бай Ганьо.

Фукнята ни пред Европа в стил "по католици сме от папата" и по отношение на цигарите няма да промени нищо. А изказвания от типа "не искам да плащам еднакви здравни осигуровки с пушачите", при най-толерантно отношение към изричащия ги пораждат въпроса: а по каква причина искаш да плащаш еднакви осигуровки с пияниците?

Изобщо наддумването по темата е абсолютно излишно. Факт, че никой не може да каже категорично каква е ролята на цигарите при тежките заболявания и по-вредно ли е наднорменото тегло от никотина, както твърдят напоследък лекарите. Естествено само безумец би се заел да защитава тезата, че пушенето е полезно. Безотговорно и нахално е да тровиш хората край себе си. Това между другото важи и за вносителите и шофьорите на коли N-та употреба, чиито ауспуси бълват във въздуха такива пари, че и вековните борове ще умрат по-млади.

Това обаче не го пише по табели нито в гората, нито на пътя, а вносът на подвижните отрови си остава разрешен.

Бизнес, какво като сме бунището на Европа! И цигарите, и кръчмите носят много пари, но отсега е ясно, че законът ще се нарушава на всяка крачка, тоест загуби няма да има.

Печалби обаче да - защото луксозни частни клубове за пушачи, за любители на пури, за почитатели на лули и т.н. тепърва ще никнат из държавата. И депутатите, пушачи или непушачи, които гласуваха безсмисления закон за простосмъртни, ще напират да ги поканят в тях на ВИП аванта.

Затова един съвет към обикновените непушачи - не гълтайте, докато димят около вас, и не лапайте мухи, когато ви лъжат, че защитават здравето и правата ви.

Цигареният дим нито увеличава, нито скрива глупостта.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини