От х:

Днес в x:

КАТ спипа 8 автомобила без винетки за седмица

8 водачи са спипани да шофират автомобили без винетки при спецакцията на „Пътна полиция“ през миналата седмица, съобщи за Haskovo.net началникът на полицейското звено главен инспектор Димо Чобанов. На нарушителите са съставени актове, като за водачите на леки автомобили глобата е 300 лева.

От началото на миналата седмица до 27 август са спипани и 9 автомобила, чиито водачи не са си залепили стикерите на предното стъкло. До вчера са били установени общо 40 такива нарушения, които по закон се санкционират с глоба от 50 лева.

Полицейска акция за винетки стартира в пика на трафика от гастарбайтери. От полицията проверяваха предимно край границата. Идеята беше ако се установи нарушител, той да си купи стикер и тогава да продължи по пътя. През миналата седмица в областта имаше и рутинни полицейски проверки, при които органите на реда следяха и за други нарушения на Закона за движение по пътищата – използване на светлини и обезопасителни колани, „Гражданска отговорност“, годишен технически преглед, шофьорски книжки, алкохол и други.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
    +-
    +-
    7 -12
    08:39, 28 авг 2018
    Хасково нет, трийнете го тая неграмотен коментар,... Виж коментара
    • Б
      Б
      0 0
      14:59, 28 авг 2018
      Вашият коментар е много грамотен с това "га тая"
  • 3
    Xa
    xaxa
    9 -1
    09:50, 28 авг 2018
    Идеята беше ако се установи нарушител, той да си купи стикер и тогава да продължи по пътя???!?!?!!?!? Какви са тези покани защо няма глоби и да се пълни хазната ни глупаци. Тръгнете в Сърбия, Унгария или Словения и т.н без винетка или платена такса. Там няма покана да си вземеш винетка а директно глоба 300-500 евро или затвор.
  • 4
    Хр
    Христо
    5 0
    10:54, 28 авг 2018
    А какви са пътищата в Унгария, а??? Що не пишат глоби на АПИ за дупки? И защо като ги викна за счупена джанта поради дупка ми казват,че задължително ще ми пишат акт????
  • 5
    Ми
    МИНДИЛА НА ХАСКОВО НЕТ
    1 0
    12:03, 28 авг 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини