От х:

Днес в x:

Пазарджии от Димитровград на бунт, бутат им 13 павилиона

Заповед за демонтиране на 13 търговски павилиона на битака в Димитровград, подписана от кмета Стефан Димитров, вдигна днес пазарджии на бунт. За изпълнение на разпореждането на пазара бе пристигнал шефът на общинското предприятие "Благоустройство" Стефан Стоянов, придружен от свои служители. На мястото се изсипа и цялата общинска полиция, униформени от РПУ, дори патрулки на КАТ.

Заповедта на кмета е на основание отхвърлените от хасковския административен съд жалби на търговците, обясни шефът на общинската фирма Стоян Стоянов (на снимката долу). Трябва да опишем стоката в 13 павилиона, след което да ги демонтираме, уточни той.



Металните бараки на търговците са наредени на тротоара на димитровградския булевард "Стефан Стамболов" и тяхното премахване бе решено от общинския съвет. Много от търговците обаче обжалваха в административния съд това решение и последвалата заповед на кмета.

55 фирми са подали жалби в съда, обясни Наско Иванов, един от протестиращите търговци. Делата са разпределени на пет съдебни състава. Три от тях излязоха с решение, че заповедта на кмета за премахването на павилионите е законна. Другите два състава се произнесоха, че тя е незаконна. Сега делата са във Върховния административен съд.



Ако започнат да събарят павилионите, обявяваме гражданско неподчинение, зарекоха се пазарджиите. В тяхна подкрепа бе пристигнал и заместникът на Яне Янев в "Ред, законност, справедливост" - Даниел Леви.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини