От х:

Днес в x:

Борисов: Не можем да приемем мигранти. Преглед на печата

"Монитор":

Борисов: Не можем да приемем мигранти, България ми е по-мила

Със стара дата не можем да приемем мигранти обратно. Това коментира премиерът Бойко Борисов по повод новината, че 14 страни от ЕС ще подкрепят немския канцлер Ангела Меркел и са склонни да приемат бежанци обратно на своя територия.

Винаги съм казвал, че Германия е моторът на Европа. Винаги съм казвал, че последното десетилетие Ангела Меркел е допринесла за просперитета и то в цяла Европа, не само в Германия, каза Борисов.

Ние сме били винаги най-солидарни, само че аз солидарността я разбирам по друг начин, уточни той относно идеята на Меркел. Според него всяка държава трябва да си носи отговорността за опазването на границата, визирайки страните на първа линия. Той отново припомни, че когато дошла мигрантската вълна сме били неподготвени, но България по най-бързия начин реагирала. Той даде за пример оградата, изпращането на военни да пазят браздата заедно с гранична полиция.

Борисов отново припомни, че миграционният поток е сведен до нула.

Протест. 

"Сега":

БСП насрочва протест заради новите енергийни цени

Софийската градска организация на БСП призовава членовете и симпатизантите си да се включат в гражданския протест срещу увеличението на цените на тока, парното и водата, се казва в съобщение до медиите.

В неделя, 1 юли, се очаква енергийният регулатор да обяви цените на тока, парното и водата, валидни от същата дата. Очаква се парното и топлата да вода да поскъпнат с около 7% след като снощи регулаторът завиши цената на природния газ с близо 11%.

Протестът ще се проведе от 10 часа пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране, посочват от БСП.

Междувременно лидерът на БСП Корнелия Нинова и други представители на партията нападнаха през седмицата председателя на регулатора Иван Иванов като го обвиниха в неспазване на Закона за енергетиката, а в петък партията внесе в Народното събрание искане за предсрочното му освобождаване.

Бедствие.

"24 Часа":

Община Роман се възстановява след наводнението

В община Роман се проведе днешното заседание на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия, в което участва и областният управител Малина Николова. От пожарната докладваха за предприетите мерки за отводняване на частните домове и детската градина. Стана ясно, че на денонощен режим в Роман работят 6 екипа на регионалната дирекция с техническо оборудване от три автомобила и пет помпи.

Вече са отводнени 46 частни имоти, което е близо 2/3 от всички домакинства, пострадали от бедствието. Не е необходимо да се осигурява допълнително оборудване и служители, тъй като прогнозата е до края на деня в оставащите около 1/3 домове водата да бъде изпомпана. Създаден е и подвижен екип за обслужване на засегнатите села Хубавене, Караш и Средни рът. Предприети са необходимите мерки и от директора на ОД на МВР за охрана на частното имущество на хората, пострадали от бедствието.

По данни на ВиК водоснабдяването в кв. Карашки напълно е възстановено и водата е годна за пиене и битови нужди. Не е възстановено водоподаването в с. Хубавене, в чието землище помпената станция е залята от придошлите води. Днес екипи на дружеството отстраняват проблема със захранването на селото.

Започна и възстановяването на ел. захранването, което беше спряно през изминалото денонощие, за да се предотврати възможността за евентуални токови удари, като приоритетно се захранват стълбовете и уличното осветление, а след преценка на състоянието на домовете се възстановява електроподаването в отделни къщи.

Затвор.

"Монитор":

В затвора Сапунджиев станал набожен

Изключително набожен е станал по време на престоя си в затворническото общежитие бизнесменът Георги Сапунджиев, който бе осъден на 6 години затвор за смъртта на 4-годишния Паоло, съобщиха от затворническата администрация.

Изключително набожен е станал по време на престоя си в затворническото общежитие бизнесменът Георги Сапунджиев, който бе осъден на 6 години затвор за смъртта на 4-годишния Паоло, съобщиха от затворническата администрация. Според справката по делото относно поисканото от затворника предсрочно освобождаване , публикувана на сайта на старозагорския окръжен съд/ през м.г. мъжът е посещавал редовно двумесечен религиозен курс под наслов "Пътешествието продължава", в който се изучавали основите на православието и най-вече Евангелието по Матея.На финала на обучението, водено от свещеник Сапунджиев е получил специален сертификат и награда "домашен отпуск", припомнят запознати. С домашен отпуск е бил възнаграден и в края на м.г. след приключването на курса "Отговорно шофиране", където оставил много добри впечатления.

Сапунджиев има множество награди "домашен отпуск" , става ясно от досието му, като крайната оценка от 27 февруари т.г. рискът от евентуален рецидив е от ниска степен - 24 б.

.Доброто му поведение му е донесло "годишна почивка извън стените на затворническото общежитие от открит тип".

Многобройните отпуски направили впечатление на жителите на село Змеево, където е постоянната му адресна регистрация, мнозина дори смятат че той вече е излежал наказанието си, установи репортерска проверка.Местните жители отказват да коментират бурята от възмущение в социалните мрежи след решението на съда съселянинът им да излезе предсрочно от затвора.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини