От х:

Днес в x:

Изпитен модул по информатика трае 4 секунди, отличниците аут

Грешка в системата на министерството на образованието изхвърли от изпит отличници по информатика в ПМГ. Днес във всички училища в региона се провежда национално онлайн оценяване по дигитални компетентности за десетокласници.

Изпитът е в два модула, всеки от тях е с продължителност от 1 час. По-добрите ученици обаче се справят с въпросите за 20-30 минути, обясниха преподаватели от Природо-математическата гимназия в Хасково. Системата ги пита дали искат да преминат към втория модул. При положителен отговор обаче само след 4 секунди те получават съобщение, че са изчерпали времето си и за тях изпитът приключва.

“Децата са много огорчени. Получи се така, че точно отличните ученици са спрени. Тези, които са останали в първия модул до края на първия час, решават задачите във втория без проблем с времето”, обясни преподавателят по информатика в ПМГ Димитър Цветков. Днес през оценяването са минали два десети класа. Всеки ученик влиза в системата с индивидуална парола.

“В първата група от 13 деца 9 бяха спрени. Във втората група от 13 ученици аут от изпита са 6”, уточни той.

Цветков допълни, че днешният онлайн изпит е тестов, реалният предстои. Регионалното управление на образованието в Хасково е било уведомено за проблема.

Шефката на РУО Христина Боева коментира за Haskovo.net, че това е тренировъчна изпитна сесия, която се провежда в цялата страна. Целта е да се изпробва системата и да се отстранят проблемите. Реалните изпити ще се проведат от 11 до 15 юни, допълни Боева.

Информатиците в министерството на образованието са уведомени за случая. Засега няма данни за подобен проблем в другите училища в областта уточни Христина Боева.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Jo
    John
    6 -8
    13:49, 28 май 2018
    не може да сте по-умни от сървъра!
    • Ху
      Хулиган
      2 0
      21:31, 28 май 2018
      Най лесно е да прекараш програмата(сървъра), само трябва известно време да я наблюдаваш. Не може един програмист или няколко да е по-умен от милиарди хора. Ще му намерят цаката.
  • 2
    Ка
    Каля
    6 -4
    13:56, 28 май 2018

    Ти пък нищо не си разбрал.

  • 3
    Ни
    Николай Георгиев
    18 -7
    14:42, 28 май 2018
    За кой ли път заглавието не кореспондира с текста и неговия смисъл...
  • 4
    Ле
    леш
    12 0
    15:47, 28 май 2018
    Всичко направено от гербаджия е ЛЕШ.
  • 5
    Ху
    Хулиган
    9 0
    18:38, 28 май 2018
    Сега да уволнят великите програмисти от министерството на образованието които са програмирали тази глупост.
  • 6
    Йу
    йуХ
    1 0
    21:44, 28 май 2018
    Малко са изпитите, давайте още, палячовци!

Още новини

Последни новини