От х:

Днес в x:

Двама ранени при стрелба в Димитровград

Четирима димитровградчани нападнаха двама охранители в Димитровград.

Снощи в 21ч в дежурната част на РУМВР е получен сигнал от коменданта на ведомствената охрана на "Симат АД"за възникнал инцидент. Изпратената на място оперативна група от петнайсетина полицаи е установила, че трима мъже и жена от димитровградския квартал Вулкан са навлезли в охраняваната зона на фирмата.

41-годишната жена и останалите от бандата са получили предупреждение от двамата охранители, че е недопустимо да влизат. Четиримата обаче отказали да напуснат зоната.

С кирка, мотика и камъни те са нападнали охраната и ги съборили на земята. По-възрастният от охранителите е стрелял 5 пъти във въздуха със служебна пушка Маверик, последвали и 7 изстрела със законно притежаван Макаров.

Охранителят и 22-годишния нападател М.М.. са простреляни в областта на лява ръка. Оказана им е медицинска помощ, като е установено, че ръката на пазача е счупена от удар с мотиката, причинен му от жената.

Полицаите са провели и издирвателни мероприятия и около 09,30ч тази сутрин са задържали 34-годишния Д.Д., който е успял да избяга и да се укрие. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини