От х:

Днес в x:

Над 500 танцуват през уикенда в зала Дружба

31 танцови състава от цялата страна ще участват в VII фестивал на камерния танц в зала "Дружба" на 25 и 26 април.

Над 500 ще се включат в голямото танцуване. Участието си са потвърдили състави от Бургас, Сливен, Пловдив,Пещера, както и от Димитровград и Любимец.

Шест състава от Хасково ще се конкурират с тях: балет "Рона" към читалище Заря, "Тангра" към Младежки център, "Акцент Хасково" - училище Любен Каравелов , "Китна Тракия" , ансамбъл "Хасково" и "Зорница".

В събота от 10:00 е официалното откриване на фестивала. Четири състезателни концерта ще излъчат най-добрите в 5 български народни, класически, характерни и съвременни танци. В български народни танци ще играят 11 състава с 25 танца,в класически - 6 с 23 танца и характерни танци- 14 състава, в съвременни танци - 18 .


Председател на журито е директорът на операта в Бургас проф. Хикмет Мехмедов. В състава влизат още: доц. Бисер Деянов, Мариана Захариева- директор на операта в Русе, Алина Бонева - хореограф, Мария Евтимова - преподавател в НБУ и Дарина Калчева.

Те ще оценят участниците по оригиналност на сюжета. Богатата хореография и разнобразие, както и добро техническо изпълнение на сцената са от полза на състезателите.

Организатори са община Хасково и Младежки център.

Входът е свободен
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини