От х:

Днес в x:

Фестивал на пениса (видео)

Да, няма грешка в заглавието  Фестивалът Канамара в светилището Канаяма в Кавазаки е известен като Фестивал на пениса или Фестивал на металния фалос. По време на фестивала всичко е фалическо - от украсата до храната. Има също многолюдно шествие с гигантски фалоси около обяд. Сред тях е огромният розов, наречен "Елизабет". Печалбата от събитието отива за изследване на ХИВ.

Историята и легендите разказват, че светилището Канаяма било популярно сред сексуалните работници от местните чайни, които се молели там за защита от болести, предавани по полов път.

Храмът е построен в чест на два божества на миньорите и ковачите - Канайамахико и Канаямахиме, разказва японската легенда, изцелили шинтоистката богиня Изанами и тя родила бога на огъня. Затова, освен да получат божествена защита срещу полово предавани болести, хората се молят за плодовитост или успешно раждане.

Друга история разказва, че демон се е влюбил в жена и се е скрил в нейната вагина, като ухапал пениса на младоженеца два пъти. След това тя потърсила помощ от ковача, който направил метален фалос. Той счупил зъбите на демона и го прогонил завинаги. Изглежда металният фалос е светиня на храма Канаяма. Kanamara Matsuri, както е оригиналното име на фестивала, означава буквално "Фестивал на металния фалос", а в храмът Канаяма завършва шествието.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини