От х:

Днес в x:

Renault Samsung SM3

По-голямата част от света вижда в Samsung електронен гигант от Южна Корея, която е известна с производството на телевизори и мобилни телефони. Но компанията е решила да навлезе и в автомобилното производство и даже има известен опит от последните години заедно с Renault-Nissan.

Горе-долу по това време миналата година стана дума, че бъдещите модели на Samsung ще бъдат базирани на платформи на Renault, вместо на стари дизайни на Nissan, каквато е настоящата практика.

В момента това партньорство е на път да бъде допълнително доразвито с пускането на спортен седан по-късно през годината, наречен SМ3. Samsung даже демонстрираха новия си модел с почти готова за производство концепция по време на автомобилното изложение в Сеул. Налице са вече и първите снимки.

Наречен SM3 eMX (скъсено от eco-Motoring eXperience), новият прототип притежава 2-литров турбо двигател, както и серия модерни технологии, предназначени да подобрят ефективността, както и консумацията на гориво.

Колата всъщност е базирана на платформата на новото Renault Megane, като има доста големи шансове моделът да бъде пуснат в Европа като Samsung Fluence.

Иначе колата също така ще бъде ползвана като платформа за новия проект Better Place - автомобил с електрически двигател, който ще бъде отдаван временно на водачи от Израел, Дания и Португалия.

И въпреки преобладаващото мнение, южнокорейските автомобилни производители постепенно подобряват качеството си - особено от страна на Hyundai. Изглежда, че тази тенденция ще бъде допълнително доразвита от стилни дизайни като SM3 eMX.

На щанда на Samsung по време на автомобилното изложение в Сеул ще бъдат и седаните SM5 и SM7, както и наскоро представеният SUV модел QM5.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини