От х:

Днес в x:

Пенсионерите пак безплатно на море

Заявление- декларация до дирекция "Социално подпомагане- Хасково" за безплатна почивка на море или балкан пенсионерите могат да подават от днес. Националната програма "Осигуряване на възможности за активно стареене, пълноценно участие на пенсионерите в социалния живот и превенция на тяхното социално изключване" стартира на 20 март тази година и ще се реализира от 24 април. Могат да кандидатстват пенсионери над 65-годишна възраст, които са получавали помощи за отопление през сезон 2008-2009 година. Също така право да участват в програмата имат пенсионери, ползващи социални услуги в домове за стари хора.

Програмата предвижда да се осигури почивка и отдих на около 15 000 възрастни хора от цялата страна. За Хасково на критериите отговарят над 3000 души.


Почивката е 10-дневен престой на планина или море. Финасирането за едно лице е в размер на 400 лева. Пенсионерите ще имат право на рехабилитационни процедури. Всеки бенифициент ще бъде включен в социо-културни програми и ателиета по интереси.

Транспортните разходи, както и туристическите затроховки и такси са за сметка на лицето, включено в програмата.

Кандидатите по програмата могат да подадат заявления до 8 април в дирекция "Социално подпомагане" - Хасково.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини