От х:

Днес в x:

Audi A8 подготвен за 2010 година

Настоящото Audi A8 се предлага за продан от 2003 година и оттогава моделът получи някои минимални подобрения като част от фейслифта, с които да изглежда свеж на фона на Mercedes Benz E-Class, Lexus LS, както и наскоро представения 7-Series на BMW.

Минималните промени от последния фейслифт на А8 обаче ще трябва да помагат на лимузината в продължение на поне още една година, преди да се появи следващото поколение (D4) на А8.

Всъщност моделът се очаква да се появи през втората половина на 2010 година като част от моделната 2011 година. Интересното е, че според най-новите материали в медиите лимузината ще се предлага с четирицилиндров турбо двигател, който ще бъде в наличност за пръв път.

Прототип на колата бе забелязан по време на тестове при студени условия вече няколко пъти, но винаги е бил прикриван под каросерията на поколението D3. Но имаше и знаци, които подсказваха, че това е следващото поколение - по-големите калници, удължената база и по-широката следа.

Дизайнът на лимузината се очаква да бъде еволюция на настоящия модел. Алуминиевата рама остава и в D4, като спестява близо 150 кг от масата на колата в сравнение с конвенционалния стоманен вариант. Окончателната маса на А8 би трябвало да бъде между 1650 и 1900 кг - в зависимост от спецификацията.

Новият модел ще впечатлява с нова голяма единична решетка, дневни LED светлини, както и профил, наподобяващ контурите на двуврат модел. В предишно интервю шеф дизайнерът на Audi, Щефан Зилаф, обясниЛ „Първото поколение бе много догматично и прекалено конвенционално. С второто поколение темата бе елегантност - по-меки и плавни линии. Предстоящото трето поколение ще бъде по-силно, остро и прецизно."

Зилаф също така разкрива, че новият А8 ще бъде "първият представител на новия дизайнерски език на Audi".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини