От х:

Днес в x:

ДАМС реже спорта в областта с 15 000 лева

35 000 лева е отпуснала Държавната агенция по младежта и спорта (ДАМС) по програма "Спорт за децата в свободното време" за клубове в Хасковска област.
Одобрени са общо 10 проекта.

В сравнение с миналата година това са с 15 000 лева по-малко.

"Тогава по програмата кандидатстваха 21 проекта и всички бяха одобрени. Сега заради редуцирането на бюджета на държавната агенция и финансовата криза сумата е намалена от 50 000 на 35 000 лв", обясни Силвия Тенчева - гл. експерт на местното звено на ДАМС.



Шест от спонсорираните спортни клубове са в Хасково. За двата клуба по бадминтон са осигурени 3 000 лева, за баскетболния - 2000 лв, за клуба по аеробика "Виолена" и по гимнастика "Юнак" също по 2000 лв. Два от получилите финасови средства са в Симеоновград - тенис на маса "Асара 2008" и шахматен клуб "Марица", толкова на брой са и в Свиленград - клуб по аеробика "Изида- Юнак" - 6 000 лв и шахматен клуб "Свиленград 2004".

Субсидията ще се използва за закупуване на уреди и консумативи, от които имат нужда спортистите от областта.

Основна цел на програмата е да се привлекат подрастващи младежи, които да се занимават в бъдеще професионално със спорт и състезателни дейности, допълни още Силвия Тенчева.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини