От х:

Днес в x:

Фалити в Свиленград. Преглед на печата

Фалити в Свиленград, "Витта Фуудс" на братята Бойко и Христо Яневи държи без пари 300 работници, информира в заглавие над главата "Хасковска Марица". Въпреки кризата обаче съпругата на Бойко – Снежана Янева, отдъхавала на ски и спа центрове в австрийски курорти, което допълнително вбесявало изгладнелите работници. Те били оставени без пукнат лев по коледните и новогодишните празници, пише още изданието. Шефовете не са били открити по телефона за коментар на ситуацията.

ДПС взе и агенцията по рибарство, акцентира в другия челен материал на първа страница "Хасковска Марица". Само месец след назначението си Иван Цветков бе сменен от Гюнай Юсуф.

Предприемачи скачат срещу наредбата за търговия, четем още на страницата. Търговци от Хасково пишат на омбудсмана Гиньо Ганев заради наредбата за извършване на търговка дейност, приета от ОбС през октомври м.г. Според тях общината си присвоява правомощия на държавни органи – например предвидени са глоби за неиздаване на касов бон или липса на табела на обекта. Тези санкции се налагат от данъчното и от комисията за защита на потребителите, пише в сигнала.

Пускат ток на празен парцел, акцентира на втора страница вестникът. Трифазен ток е пуснат на мястото в Кенана, където миналато лята без разрешение бе вдигната антена на Мобилтел. Съседи подозират, че от мобилния оператор възнамеряват отново да монтират съоръжението.

Софиянци разпитват съдия, после обядват с него, акцентира на криминалната страница изданието. Става дума за проверяващия от инспектората към висшия съдебен съвет Александър Мумджиев, който бил забелязан на една маса със съдията от окръжен съд Филип Филипов. Последният е отменил постановление на окръжния прокурор Иван Ванчев, а точно това разследване проверява за нередности инспекторът.
Обаче, както казват екзистенциалистите – човек все трябва да е някъде.

Темата за проверките в окръжна прокуратура Хасково е разработена на цялата 9 страница. Заглавието е "Иван Ванчев между чука и наковалнята".

Емнаха окръжния Ванчев за смърт на пътя, пише в заглавие над главата "Новинар юг". На 4 страница изданието разказва подробности за скандалния случай с катастрофата през 2005 г. Тогава шеф от БИАС – Николай Скерлев уби любимчанина Ради Стойков с джипа си.

240 си зарязаха компенсаторките, четем в другото челно заглавие на първа страница. От години в областната администрация чакат собствениците да си получат боновете.

Сложиха Юсуф да гони бракониерите, сдържано информира за рокадите в хасковската агенция по рибарство изданието.

Чакат от София 7 щата за музея в Александрово, четем на втора страница. Новата институция ще е част от региналния исторически музей.

Едни милиони от жп линията издирват собствениците си, четем на трета страница. При отчуждаването на имотите по трасето има парцели с неустановени собственици. Ако някой разсеян стопанин се сети и установи, че е притежател на земя там, да тича веднага в областната администрация, където го чакат пачки.

НАП опожарена от късо, съобщава още изданието. Наказателното производство за пожар в данъчното в сградата на Изчислителния център е прекратено.

С дрехи втора употреба си като човек първо качество, твърди в голям материал на 6 и 7 страница изданието. Повечето хора обаче вероятно биха се усъмнили в това.

Това бяха основите теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини