От х:

Днес в x:

Лозан Панов се отказва от колите на НСО, не били сигурни

Председателят на ВКС Лозан Панов се отказва от автомобилите на Националната служба за охрана, тъй като не може да бъде убеден в сигурността им.

Това съобщи самият той пред журналисти преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет, цитиран от bTV и БТА. Панов ще уведоми директора на НСО за решението си.

По думите на шефа на ВКС, странна е констатацията на прокуратурата, че специализираният транспорт на НСО предлага луксозна кола, на която може при интензивно движение болтовете, придържащи гумите, да се саморазвият. 

"Това означава, че няма сигурност при осигуряване на специализирания транспорт на НСО. Това, което мога да направя е да се откажа от използването на автомобила на НСО", заяви Лозан Панов.

Преди дни Панов се оплака, че по време на командировка той и шофьорът му установили, че болтове на служебния „Мерцедес” са били развити.

"Тръгнахме с шофьора, чухме някакъв шум. След което аз участвах при встъпването на председателя на РС – Берковица и на връщане от там шумът вече се засили и се установи, че липсват два болта на задната лява гума, а други три са разхлабени до много сериозна степен", разказа тогава председателят на ВКС. 

Военноокръжната прокуратура обаче вчера отказа да разследва случая с мотива, че не са налице достатъчно данни, от които да се направи основателно предположение, че е извършено престъпление.. 

Според Лозан Панов решението на обвинителите е доказателство за липса на сигурност. Той уточни, че още в деня, в който е установена повредата на колата, е изпратил писмено съобщение до НСО, като и досега не е получил отговор от службата. 

Председателят на Върховния касационен съд ще използва автомобил на ВКС, като по официални данни съдилището разполага общо с три броя.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини