От х:

Днес в x:

Прокуратурата разследва ремонта на НДК

Прокуратурата e започнала разследване за ремонта на НДК. От ръководството отрекоха да са изразходвали пари неправомерно.

"Има досъдебно производство за нецелево изразходване на публични средства и толкова можем да кажем към този момент", заяви пред "Труд" говорителката на главния прокурор Сотир Цацаров в качеството си на на ръководител на спецзвеното „Антикорупция“ към Софийска градска прокуратура.

Така тя коментира медийните информации, че заедно с ДАНС проверяват действията на шефа на НДК Мирослав Боршош и разследващи са нахлули в НДК.

Арнаудова уточни, че са назначени експертизи, които все още не са готови.

От януари 2018 г. България ще поеме председателството на Европейския съюз и за целта държавата предвиди милиони, с които да се ремонтират пътища, летище София и НДК. Според Нова телевизия разследващите са събрали данни, че част от сумата не е изразходвана по предназначение.

От НДК категорично отрекоха информацията, че парите са харчени неправилно. 

"ДАНС и прокуратурата никога не са нахлували в НДК. Изразходването на средствата по преустройството на НДК се отчитат прозрачно пред обществеността и подлежат на строг мониторинг от страна на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС и редица институции. Както отпускането на първите 17 млн. лв., така и отпускането на вторите 28 млн лв. за адаптацията и преустройството на НДК във връзка с Председателството, се осъществяват с Решение на Министерски съвет на базата на задълбочени анализи и доклади на няколко междуведомствени работни групи, включващи представители на над 10 институции", се казва в официално съобщение. 

От НДК отричат и информацията, че до момента пресцентър за нуждите на Председателството не е проектиран. 

Като лъжа определят и твърдението, че се къртят мраморни подове в НДК. Всички мраморни настилки се запазват и рехабилитират. Сменя се нискокачествена теракота (полагана през годините без проект) с висококачествен, калиброван италиански гранитогрес, уточниха от ръководството.

"Появилите се публикации са тенденциозна клеветническа кампания срещу НДК. В разрез с всички журналистически стандарти се тиражира непроверена и невярна информация, която цели да дискредитира не само една от най-прозрачно работещите институции в държавата – НДК, но и да навреди на подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС", пише още в позицията.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини