От х:

Днес в x:

Интересен “камерафон” и от Nokia

В модела Nokia N86 8MP финландската компания комбинира широкоъгълна оптика на Carl Zeiss, 8-мегапикселов сензор и всякакви съвременни възможности, характерни за добрите самостоятелни цифрови фотоапарати.

Всъщност според производителя, този нов телефон по нищо не отстъпва на стандартните дигитални фотокамери. Представеният по време на изложението Mobile World Congress 2009 в Барселона апарат Nokia N86 8MP е разработен така, че да дава отлични изображения, както при добра, така и при по-лоша осветеност на заснеманите обекти, като е оптимизиран за правене на качествени снимки и видеозаписи. Устройството е оборудвано още с възможности за високоскоростна интернет връзка, която осигурява лесен начин за обмен на изображения и видеоклипове през мрежата.


Освен комбинацията от широкоъгълен обектив Carl Zeiss Tessar и голям сензор телефонът име и други функции, които биха впечатлили и по-опитните фотографи любители. Предвидени са например автоматично намаляване на ефекта на размазване при движение и регулируема бленда за постигане на контрастни снимки при всякаква осветеност. Високочувствителният механичен затвор пък подсигурява бързото заснемане, докато двойната LED светкавица е достатъчно мощна и за фотографии и за видеозаписи, твърдят от компанията.




Устройството е оборудвано и с внушителна вградена памет от 8 GB, позволяваща съхранението на до 4000 изображения, но има и опцията за увеличаване на паметта до 24 гигабайта, като се добави 16 GB карта от тип microSD.
Устройството е снабдено също с ярък OLED екран със заздравено и устойчиво на надраскване стъкло. Софтуерът, който върви с него, позволява лесно боравене със снимките, пълна възможност за синхронизиране с компютър и даже има ТВ-изход за показване на снимките като серия от диапозитиви.



Nokia N86 8MP върви с инсталирана на него последната версия на Nokia Maps и пълна способност за интегриране с Ovi, което дава по-персонализирано измерение на снимките и видеозаписите. Хората могат да споделят къде се намират, като обозначават фотографиите си с географски подробности (geotag). Nokia N86 8MP идва и с вграден компас, както и с 3-месечен лиценз за пълна езикова и пешеходна навигация, така че туристите да не се изгубят някъде по света, докато улавят живота около тях с камерата си.
Апаратът, разбира се, има и сериозни мултимедийни характеристики, които позволяват забавления с музика, игри и видео.

Очаква се Nokia N86 8MP да бъде пуснат в продажба през второто тримесечие на 2009 г., като предварително разчетената цена на устройството е 375 евро, без данъци, но и без отчитане на субсидирани от мобилни оператори отстъпки.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини