От х:

Днес в x:

Издигат 42-метрови флагове на Капитан Андреево

Високи четиридесет и два метра колони с флагове на ЕС и България ще бъдат монтирани на граничния пункт Капитан Андреево този петък.

Знамената ще бъдат около 150 - 160 кв. м. Монтажът се извършва по обществена поръчка.

Най-вероятно работата ще приключи до 3 март, каза заместник областният управител Велин Балкански.

Контролът над двата гранични пункта - Капитан Петко Войвода и Капитан Андреево се извършва от областния управител Райна Йовчева. Тя ще следи за състоянието на санитарните възли, чистотата и хигиената, както и за снегопочистването през зимния период. За монтирането на указателни табели, маркиране на публични и държавни имоти също ще отговаря губернаторът на областта.

Вече е назначен комендант, който ще следи за почистваването и хигиената на пунктовете. Всеки понеделник той ще информира областния управител писмено за констатирани нарушения.

Комендантът има право да съставя актове и да глобява нарушители, които замърсяват околната среда около пунктовете. Глобата за изхвърлен боклук е 10 лева, а при съставен акт санкцията може да стигне до 2000 лева.

"През юни и август контролът ще бъде засилен, тъй като тогава трафикът е най-натоварен, кометира инж. Стефан Марков от областна администрация. Тогава вместо 2 пъти седмично, боклукът ще се извозва по 3 пъти. Почистването ще е всекидневно.

Стартира и затревяване и облагородяване на свободните терени, на които бяха съборените стари сгради, опасни за гражданите, каза зам.-областният управител. На тяхно място е предвидено озеленяване.

100 храста ще бъдат засадени след събарянето на две стари сгради на Капитан Петко Войвода. Има още 5 бунгала, за които е предвидено разрушаване в най-скоро време, тъй като са стари и опасни, допълни Балкански.


Предвижда се бившите безмитни магазини да бъдат дадени под наем на организации с нестопанска и банкова дейност.

Анжи Ангелова
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини