От х:

Днес в x:

Основната турска опозиционна сила призова за анулиране на резултатите от референдума

Основната турска опозиционна сила –Народно-републиканската партия (НРП), смята да оспори пред Конституционния съд резултатите от вчерашния референдум за конституционни промени, заяви зам.-председателят на парламентарната група на НРП Бюлент Тезджан.

„Получихме жалби за това, че от самото начало на преброяването на гласовете е имало тайна обработка на бюлетините. Затова веднага се обърнахме с жалба към централната избирателна комисия”, каза Тезджан и посочи, че комисията не е осигурила подходящите условия за провеждане на референдума.

„Има само един начин за успокояване на напрежението – това е анулиране на резултатите от гласуването. Ще изпратим нашите претенции и до Конституционния съд и, ако трябва, ще се обърнем и към Европейския съд за човешки права”, заяви Тезджан.

При преброени 99,9% от гласовете, по неофициални данни, „за” конституционни промени са се обявили 51,4% от имащите право на глас турски граждани. Избирателната активност е била 85 на сто. „За" промените са дали гласа си 25,1 млн. души, а против са били 23,7 милиона.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини