От х:

Днес в x:

ГЕРБ и Патриотите с частичен консенсус, сближават позиции за пенсиите

Имаме пълен консенсус в четири сектора - сигурност, енергетика, младежта и спорта и туризма, каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след поредния кръг на преговори с "Обединени патриоти", които се проведоха в сградата на парламента. Утре преговорите продължават по темите сигурност и вътрешен ред.

Цветанов благодари на Патриотите заради конструктивния тон. Той е убеден, че до края на седмицата ще има резултати от преговорите, "които ще могат да бъдат оповестени и да дадат основата за 4-годишно управление". Симеонов смята, че "има време до края на месеца".

Валери Симеонов обяви, че преговорите по темата за повишаването на пенсиите продължават и има сближаване на позициите, но отказа да даде повече подробности, както и по темите, по които вече са постигнати договорености. Патриотите започнаха преговорите с искане за 300 лв. минимална пенсия, но от ГЕРБ смятат, че това е невъзможно финансово.

"Не, не, не", каза Симеонов на въпрос дали е днес е разговаряно за министерски постове. За структура на Министерския съвет ще се водят разговори, след като окончателно приключим всички секторни политики, имаме консенсус и можем да го представим пред обществото, добави и Цветанов. Не е обсъждан и въпросът за бъдещ председател на Народното събрание. Въпреки че Бойко Борисов не беше на преговорите, Цветанов увери, че "той е в течение на всички разговори. Съгласуваме нашите позиции с него и може да се включи по всяко едно време".

Това, което ще бъде записано в управленската програма, ще бъде изпълнявано от всички политически сили, които ще поставят подписите си под нея, каза Цветанов. Това, което не е разписано в програмата, ще бъде гласувано в парламента според разбиранията на двете политически формации. Симеонов каза, че в програмата на правителството няма да има разписана точка за мажоритарния вот, за чието въвеждане настояват от ГЕРБ. Патриотите са против, но са склонни на въвеждането на мажоритарен елемент като немската избирателна система.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Па
    Патриоти
    2 0
    19:27, 10 апр 2017
    не забравяйте обещанията които дадохте. След това ще бъде късно. Ще бъдете издухани с гербаджиите. Защо се наредихте с крадливите.
  • 2
    Ов
    овчарчето калитко
    1 -1
    20:55, 10 апр 2017
    Патриотите получиха висок процент в изборите само заради повишението на минималната пенсия от 300 лв Ако те отстъпят от това значи че на следваши избори НЯМА да ги ИМА Отстъпят ли от това обещание ще глътнат ВЪДИЦАТА на пожарникарско полицейската партия на АЛИ БАБА и 40 РАЗБОЙНИКА след което ще последват примера на НДСВ

Още новини

Последни новини