От х:

Днес в x:

„Рона“ с куп медали, грамоти и награди от Международен фестивал

    Спортен клуб „Рона“ се завърна с куп медали, грамоти и награди от Международен танцов фестивал в Русе. Два златни медала спечели Ивет Иванова, която има и един сребърен. Талантливата танцьорка спечели и най-много специални награди – покана за безплатно участие и откриване на Международен турнир в Атина през април, безплатно участие в друг Международен фестивал в Македония и две покани за участие в Италия, както и безплатно обучение там.

    Първо място имат още Радослав Божилов и група „Малагена“ в стил характерни танци. Втори места имат дебютният дует Никол Стоименова – Виктория Христова и група „Мелницата“ в стил модерн.

    Равносметката за 7-те участници от хасковската формация е 4 първи места, 3 втори, 2 четвърти, 1 пето, 1 седмо и 2 четиринадесети мeста. „В много от категориите имаше наистина много ожесточена конкуренция от порядъка на 20-30 участници“, каза ръководителят и хореограф на „Рона“ Милена Налбантова. Освен това специална награда има и за хасковската формация за участие в „Danca Macerato”.

    В първото издание на надпреварата се включиха изпълнители от Италия, Белгия, Египет, Чехия, Русия, Македония и други. Организатор е сдружение „4 a freedom”, които многократно са били гости на международен фестивал „Вълшебен свят“, организиран от „Рона“.

    Още този уикенд хореографът на „Рона“ Милена Налбантова заминава за Европейски шампионат в Москва, където ще бъде част от състава на журито. „Състезатели няма да има от нашия клуб, но се надяваме догодина това да се случи“, каза Налбантова.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини