От х:

Днес в x:

Валентин Ангелов подкрепи протеста на земеделците

    Кандидат-депутатът от политическа партия ГЕРБ Валентин Ангелов подкрепи протеста на земеделците и животновъдите, които блокираха днес пътя от Свиленград към село Пъстрогор. Недоволството им е породено от решението на Консултативния съвет към Министерството на земеделието, с което те са ощетени. Протестиращите смятат, че субсидиите се разпределят неправомерно, тъй като големите тютюнопроизводители с над 2 тона получават по 1.65 лева на килограм, а малките – под 2 тона, взимат по 2.55 лева на килограм. Според тях това разделение е дискриминация и настояваха за уеднаквяване на националните доплащания.

    На страната на земеделците и животновъдите застана именно Валентин Ангелов, който е от Свиленград и дойде лично да подкрепи протестиращите тази сутрин. „Дойдох тук, за да подкрепя тези трудолюбиви хора, които с пот на челото през цялата година си изкарват прехраната и си заслужават парите, които трябва да получат от държавата". Според него всички производители трябва да получават еднакви субсидии, не бива на едни да се дават повече, а на други по-малко.

    „Искам тези неща да не продължават така и тези хора да са удовлетворени от работата, както и от средствата, които получават от държавата", заяви Ангелов. По негово мнение държавниците трябва да мислят сериозно над това, тъй като земеделските производители хранят народа. "Трябва да се работи за българското и то да бъде на еднакви цени, с едни и същи субсидии за еднакво положен труд", категоричен е Ангелов.

    Добри думи за Валентин Ангелов изказа един от големите тютюнопроизводители в региона Живко Желев, който навремето е бил полицай. „Вальо беше шеф на пожарната, когато бях полицай. Той е човек с чест и достойнство“, каза Желев. Той поясни, че Ангелов е запознат с проблемите в региона и ще работи за решаването им. Това не може да направи един парашутист от друга област, който се е кандидатирал за депутат от Хасково, каза още Желев.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини